124 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Društvo od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.0k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Što je to NLP? To su neke psihološke tehnike ili kako manipulirati drugim ljudima ili što je već NLP?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.3k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

NLP je skraćeno od neuro lingvističko programiranje. NLP označava skup ponašanja i reakcija u cilju ostvarivanja naših ciljeva. Pomaže nam da naučenim tehnikama dobijemo željeni posao, stvorimo željeni odnos, realiziramo naše ideje i ostvarimo pozitivan stav. 

Naš mozak je najkompliciraniji program na svijetu. Nije ograničen, ali ga mi znamo ograničavati sa mislila 'Ja nisam za to', 'On je genije, a ja nisam', 'Nisam rođen pod sretnom zvijezdom' itd., a ne znamo da, kao što su osnivači NLP-a Bandler i Grinder u svom radu objasnili da 'Ako netko to može, svatko to može.' Ljudski mozak je opremljen sa svim potrebnim resursima koji su nam potrebni za ostvarenje naše ideje samo se moramo znati služiti njime.Tu uskače NLP.

NLP možemo i nazvati kao 'uputa' za pravilnu upotrebu našeg mozga. Zašto ne iskoristiti naš kapacitet mozga maksimalno? Zašto su neki ljudi sretni i zadovoljni, a ostali nisu? Mozak je potrebno trenirati kako bi postigli ono što želimo ostvariti i kako se želimo osjećati. Ružnim i negativnim mislima ćemo mozak uvjeriti da nam je zaista tako dok ne počnemo mijenjati naše misli i stavove. Možemo se uvjeriti u što god želimo pa zašto se onda mučiti?

NLP je edukacija koju svatko može pohađati. Bavi se mimikom, govorom, tonalitetom, ponašanjem, reakcijom, razmišljanjem, stavovima i mnogim drugim. Stručnjaci svakome preporučuju NLP edukaciju zbog osobnog rasta i pozitivnom načinu razmišljanja, to jest brige za sebe.

Slična pitanja

4 odgovora 1.8k pregleda
3 odgovora 799 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...