Što znači NLP?

12 pogleda
Neznani Neznalica pitano 16.09. u kategoriji Društvo od korisnika Neznani Neznalica Superaktivan (1,201 bodova)
recategorized prije 5 dana od korisnika Znatko
Što je to NLP? To su neke psihološke tehnike ili kako manipulirati drugim ljudima ili što je već NLP?

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

+1 glas
Karla Jurišić odgovoreno 16.09. od korisnika Karla Jurišić Superaktivan (1,172 bodova)

NLP je skraćeno od neuro lingvističko programiranje. NLP označava skup ponašanja i reakcija u cilju ostvarivanja naših ciljeva. Pomaže nam da naučenim tehnikama dobijemo željeni posao, stvorimo željeni odnos, realiziramo naše ideje i ostvarimo pozitivan stav. 

Naš mozak je najkompliciraniji program na svijetu. Nije ograničen, ali ga mi znamo ograničavati sa mislila 'Ja nisam za to', 'On je genije, a ja nisam', 'Nisam rođen pod sretnom zvijezdom' itd., a ne znamo da, kao što su osnivači NLP-a Bandler i Grinder u svom radu objasnili da 'Ako netko to može, svatko to može.' Ljudski mozak je opremljen sa svim potrebnim resursima koji su nam potrebni za ostvarenje naše ideje samo se moramo znati služiti njime.Tu uskače NLP.

NLP možemo i nazvati kao 'uputa' za pravilnu upotrebu našeg mozga. Zašto ne iskoristiti naš kapacitet mozga maksimalno? Zašto su neki ljudi sretni i zadovoljni, a ostali nisu? Mozak je potrebno trenirati kako bi postigli ono što želimo ostvariti i kako se želimo osjećati. Ružnim i negativnim mislima ćemo mozak uvjeriti da nam je zaista tako dok ne počnemo mijenjati naše misli i stavove. Možemo se uvjeriti u što god želimo pa zašto se onda mučiti?

NLP je edukacija koju svatko može pohađati. Bavi se mimikom, govorom, tonalitetom, ponašanjem, reakcijom, razmišljanjem, stavovima i mnogim drugim. Stručnjaci svakome preporučuju NLP edukaciju zbog osobnog rasta i pozitivnom načinu razmišljanja, to jest brige za sebe.

Slična pitanja

2 odgovora 371 pogleda
1 odgovor 441 pogleda
1 odgovor 22 pogleda
1 odgovor 14 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

3,231 pitanja

4,215 odgovora

1,431 komentara

798 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?

Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...