435 pregleda
Mihaela Blažeka u rubrici Sport i rekreacija od Mihaela Blažeka (25.2k bodova)
Je li moguće samostalno postići iste rezultate kao i sa fitness trenerom ako sama biram videe prema kojima ću vježbati ili je pomoć profesionalca nužna? Danas je postalo prilično popularno imati fitness trenera, ali njihove cijene nisu tako male...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov (19.0k bodova)
Možda je teško za povjerovati ali mnogi ljudi do sada nikada nisu ništa trenirali. Nisu se aktivno bavili nijednim sportom.

Dok mi koji jesmo, mnoge vježbe znamo iz škole, prijašnjih sportova itd. Ukoliko ste i Vi jedan od onih koji do sada nisu imali neki sport kojem su bili posvećeni i ne znate pravilno izvoditi te vježbe čak i ako nešto znate ali niste dovoljno motivirani, definitivno se isplati uzeti trenera na mjesec dana do dva mjeseca. Trener kao takav Vam složi plan treninga i plan prehrane koji je jako važan i trenirate pod njegovim nadzorom. Nakon toga na Vama je odluka da li čete još s njim trenirati. Dakle, u tih mjesec dana Vi naučite pravilno izvoditi te vježbe.

Za ostale dovoljno je pogledati youtube koji nudi veoma mnogo sadžaja kao i neke aplikacije, moguće i od trenera koje se mogu kupiti da imate njihove programe isključivo koje Vama koriste i koje ste Vi izabrali.

Osobno koristim rekvizite za vježbanje od Martine Boss a preporučam i njezine programe koje možete naći na njezinim društvenim mrežama. Takodjer vjerujem da se može bez programa i bez trenera postići zadovoljavajući rezultati ako ste dovoljno disciplinirani uspjet cete :)
+13 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić (37.1k bodova)

Fitness trener je tu za vas kako bi pomogao/la u postizanju ciljeva, regulacijom prehrane, pravilnom izvođenju vježbi, motivaciji i redovitosti. Vrlo često se zna dogoditi da, nakon što upišemo teretanu, nakon 2-3 mjeseca izgubimo volju ili motivaciju za vježbanjem jer nas nitko ne 'gura'. Ovdje uskače uloga trenera koji će vas na pravilan način motivirati, a i natjerati će vas u teretanu jer ih ionako plaćate. 

Smatram da, ako sami znate pravilo izvoditi vježbe te imate snažnu volju i motivaciju za trening, možete i bez problema proći bez plaćanja fitness trenera te uštedjeti u ovom segmentu.

No, ako ste početnik, treba vam netko da pazi na vašu formu, motivira vas, savjetuje i prati vaš plan prehrane, onda se svakako isplati uzeti trenera te si priuštiti taj 'luksuz' svom tijelu. Naše tijelo trebamo tretirati najbolje, a najbolje rezultate ćete postići upravo uz fitness trenere.

+7 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (16.6k bodova)
Mislim da bi onima koji do sada nisu ozbiljnije vježbali, nisu sigurni kako se pravilno izvodi određena vježba ili koje vježbe su im potrebne, bilo bolje pronaći i angažirati osobnog fitness trenera kako nepravilnom vježbom ne bismo svojem tijelu načinili štetu. Naravno, nakon nekog vremena, sami ćete znati prepoznati koje vježbe vam odgovaraju, koji dio tijela želite razviti i na čemu želite raditi tijekom tjelovježbe, pa vam trener više neće biti potreban, ali početniku bih svakako preporučila da ili pronađe nekoga tko je profesionalniji po tom pitanju.

Naravno postoje jednostavnije vježbe kojima se možemo baviti kako bismo održali kondiciju i poradili na svom tijelu te nam za njih nije potreban trener, no ukoliko se odlučite fitnessom baviti intenzivnije, onda bi vam trener mogao dobro doći kao odskočna daska.

Slična pitanja

4 odgovora
2 odgovora
4 odgovora
Antoneta Hrgović 30.11.2020. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Antoneta Hrgović (22.3k bodova)
2 odgovora
Marija Userin 30.09.2020. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Marija Userin (212 bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...