Margareta Jurisi u rubrici Sport i rekreacija od
tagovi uređeni od Znatko
Kako moramo izabrati vrstu tečaja, je li bolje ići na individualni tečaj ili instruktor grupnog treninga?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Karla Jurišić od

Svakako bi preporučila tečaj za instruktora individualnog fitness-a. Razlog tome je što možete voditi manju grupu pod nazivom polu individualni trening, a možete se i posvetiti jednoj osobi  te pratiti njegov napredak te imati uvid u njegov napredak po čemu će se vidjeti i vaši rezultati bolje.

Nadalje, kao individualni instruktor se možete prilagoditi po lokacijama, niste vezani za jednu dvoranu. Niste obvezni tražiti klijente ili obustaviti rad ukoliko nema dovoljno zainteresiranih. 

Također, smatram da individualnim tečajem bolje naučimo funkcije pokreta, jer je obaziremo na jednu ili nekoliko osoba, a u grupnom je teško kontrolirati pojedinca i tako može doći do nepravilnih pokreta. 

Individualnim treningom možete više izvući iz vaših klijenata, ispravljati ih u trenutku te davati im savjete. Puni ljudi traži individualne trenere upravo uz tog razloga kako bi ih netko naučio pravilnom izvođenju pokreta te izbjegavanje ozljeda. Na kraju krajeva, kao individualni fitness instruktor također možete i izvoditi vježbe za grupne treninge, to jest veće skupine ljudi.

+10 glasa
Mihaela Blažeka od
Bolje bi bilo svakako otići na tečaj individualnog treninga jer onda nije veliki problem ni ako vodite cijelu grupu. To znanje koje imate samo primijenite na veći broj ljudi. Važno je da se naučite kako treba prilagoditi individualnom treningu i voditi ga jer je u današnje vrijeme puno veća potražnja upravo za individualnim treninzima (tome je vrlo vjerojatno pridonijela i cijela ova situacija sa pandemijom).

Slična pitanja

4 odgovora 688 👀
4 odgovora 1.1k 👀
1 odgovor 526 👀
2 odgovora 500 👀
2 odgovora 617 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...