130 pregleda
Marketing odjel d.o.o. u rubrici Poslovanje od Marketing odjel d.o.o. [Ekstraktivan] (7.3k bodova)
Kako reagiraju nominalno konkurentska poduzetnička udruženja kao što su HGK (Hrvatska Gospodarska Komora), HOK (Hrvatska Obrtnička Komora) i HUP (Hrvatska Udruga Poslodavaca) na aktivnosti zastupanja interesa UGP-a (Udruga Glas Poduzetnika) do sada? Ne možemo se oteti dojmu da je su dosadašnje aktivnosti UGP-a agilnije od bilo koje dosadašnje poduzetničke udruge. Sigurno ste saznali za neki njihov feedback tokom 2020. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+16 glasa
Hrvoje Bujas od Hrvoje Bujas [Proaktivan] (540 bodova)
odabran od Marketing odjel d.o.o.
 
Najbolji odgovor

Prvo moramo razlučiti ključne razlike između HGK i HOK-a sa jedne strane, te HUP-a sa druge strane. Naime, HGK i HOK su “prisilne” komore, slijedom zakona, i poduzetnici tj. obrtnici postaju njihovi “članovi” automatizmom, nas se doista ništa ne pita, a naša je obveza plaćanje po nama prisilnih članarina, s druge strane HUP je dobrovoljno udruženje, tko želi biti član HUP-a moze i placa clanarinu.

UGP vidi HUP kao strateskog buduceg partnera i udrugu s kojom moze zajedno raditi kljucne prijedloge prema Vladi, ali i Saboru RH.

HGK i HOK moraju postati dobrovoljne komore, jer je sloboda udruzivanje poduzetnika iznad prisile.

S obzirom na naše stavove, i s obzirom da HUP pokriva večinom prostor velikih korporacija, a UGP malih i srednjih tvrtki, tu postoji određeno razumijevanje, a kljucni problemi - preveliki nameti i reguliranost, kao i neefikasno pravosudje su nam svima zajednicki.

S druge strane i UGP i HUP traže ukidanje parafiskalanih nameta, pa tako i prisilnih članarina (HGK, HOK, TZ), pa zasigurno vodstvo HGK i HOK na navedeno ne gleda pozitivno, a od prvog dana nisu skloni UGP-u, kao sto niti mi ne dozivljavamo njih kao nase predstavnike tj. u ovom momentu i sa ovim vodstvom HGK i HOK su leglo uhljeba i ne predstavljaju nikoga osim svojih vlastitih ambicija i ambicija određenog kruga ljudi oko njih.

UGP - Udruga Glas PoduzetnikaHrvoje Bujas
Predsjednik UGP

Udruga Glas Poduzetnika
https://www.glaspoduzetnika.hr/

Domagoj Erol od Domagoj Erol [Proaktivan] (613 bodova)
A kako će drugačije reagirati nego kao na konkurenciju. :D

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...