Ivana Horžić u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana Horžić
uređen od Znatko
Koja je najbolja šećerna pasta kolju ste probali i gdje ju kupiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Michelle Koprivnjak od Michelle Koprivnjak

Isprobala sam nekoliko kupljenih šećernih pasti, ali i recepte za domaće. Svakako mogu reći da je jednostavnije i sigurnije klupiti pastu nego ju raditi kod kuće, ali ako imate dovoljno strpljenja slobodno se upustite u pokušaj, iako vam vrlo vjerovatno neće najbolje ispasti od prve, potrebno je nekoliko pokušaja kako biste usavršili tehniku kuhanja šečerne paste.

Najbolja šećerna pasta koju sam ja kupila je sigurno Cleopatra šećerna pasta za egipatsku depilaciju s dodatkom nevena i aloe vere. Koliko znam ovo je "blaža" verzija originalne šećerne paste koju Cleopatra nudi i meni se pokazala izuzetno dobrom. Nije ju potrebno prethodno zagrijavati, već se dovoljno rastopi samo u rukama. Od šećerne paste zaista nemam crvenila, otticanja, uraslih dlačica. Od ove paste mi je koža izuzetno mekana, a to je vjerovatno od dodatka nevena i aloe vere u pastu. Jedan paket mi drži dovoljno dugo, ništa pretjerano, ali u nekom prosjeku kao i kod drugih proizvođača. Cjena nije pretjerana, nekih 40ak kuna, a ima ju u ponudi više manje svaki DM i BIpa, a vjerujem i ostale drogerije. 

Od domaćih pasti koje sam probala recept za ovu mi je bio najbolji:

sastojci:

  • 2 šalie šećera
  • četvrtina šalice vode
  • četvrtina šalice limuna
  • žličica nekog meda
Šećer stavite u neki lonac i rastopite ga na laganoj vatri, kada se još uvijek ne rastopi do kraja dodajte limun i vodu i kuhajte dok ne dobijete neku crvenkasto-zlatnu boju. za to će vam trebati oko 5 do 10 minuta kuhanja. Kada ste dobili tu boju, pastu usipajte u neku posudu. pasta se koristi kada nije ni prevruća ni prehladna.
Ivana Horžić od Ivana Horžić
Hvala na preporuci za pastu, isprobala sam ju i stvarno je super!  :)
+5 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković

Šećerna pasta za depilaciju - Veet 

Do sad sam koristila Kleopatrinu ali joj je dosta visoka cijena s obzirom na količinu. Ove ima duplo više a cijena je 10ak kn razlike (skuplja od Kleopatre), znači isplativije jer se dobije 250 g (Kleopatrina pakiranja su 120 g). 
U kutiji se, osim praktične drvene špatule, dobiju i obične trake s kojima možete čupati neželjene dlake ako niste baš spretni s metodom oblikovanja kuglice i direktnog nanošenja rukom i čupkanja brzim pokretima. Ja sam se već izvježbala ali sam svejedno koristila trake, kad su već tu. 
Rezultat je odličan, skida i ful kratke dlake (moje su bile cca pola cm), s minimalno boli i iritacije. Poslije depilacije se namažem aloe vera gelom i crvenilo brzo prođe.
Sve u svemu, pre zadovoljna sam, a za obe noge i bikini sam potrošila tek oko pola teglice .
Cijena je 60 i nešto kn, kupljena u Bipi.
 

Slična pitanja

1 odgovor 341 👀
1 odgovor 547 👀
3 odgovora 668 👀
1 odgovor 381 👀
4 odgovora 1.2k 👀
2 odgovora 324 👀
Znatko predstavlja

Popularizacija moslavačke autohtone vinske sorte

Ivanić-Grad
06. 04. 2024.

REZERVACIJA
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...