Margareta Jurisi u rubrici Zdravlje i medicina od Margareta Jurisi
tagovi uređeni od Znatkica
U kojoj mjeri je opadanje kose normalno? Kako spriječiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
odabran od Margareta Jurisi
 
Najbolji odgovor

Malo jače ispadanje u jesen, to jest u ovo doba godine je sasvim normalno tako da se ne morate preplašiti. Bitno je uzimati dovoljno vitamina i minerala te ne čupati kosu. 

Ta pojava zove se sezonsko ispadanje kose i nema mjesta panici. Ipak, bitno je opskrbiti korijen dodatnim hranjivim tvarima koje su nužne za rast i obnovu kose. 

Preporučuje se kombinacija dodataka prehrani - primjerice, kompleks B i šampona koje pospješuju rast kose, kao šampon od češnjaka od Farmasi-ja. Također, jako će pomoći i ricinusovo ulje koje stavljate na vlasište prije pranja kose i probate što duže ostaviti da djeluje.

Normalno ispadanje kose je od 80 do 100 vlasi dnevno, iako u sezonskom ispadanju to može biti i znatno više.

+4 glasa
Iva Murat od Iva Murat

Normalno je ispadanje kose od 70 do 100 vlasi dnevno. Kao što je navedeno u prethodnom odgovoru, ispadanje kose je pojačano tijekom jeseni i proljeća. Uzroci ispadanja mogu biti hormonski, neuravnotežena prehrana, manjak željeza, stres, problemi sa štitnjačom, genetika. Kako biste smanjili opadanje kose, konzumirajte više proteina koji se nalaze u jajima, mlijeku, mesu, mahunarkama. Pojačajte i unos vitamina i minerala. U ljekarnama možete pronaći razne vitamine protiv ispadanja kose, a uglavnom su na bazi biotina i C vitamina te kolagena. U njezi kose možete koristiti hranjiva ulja kao što su maslinovo, kokosovo i arganovo. Preporučuju se i proizvodi na bazi aloe vere ili čička. Važno je da budete nježni prema svojoj kosi. Nemojte često nositi zategnute frizure kao što je visoki rep, ne izlažite ju pretjerano vrućem zraku i smanjite bojanje kose i ostale agresivne tretmane. Možete otići liječniku kako bi provjerio imate li dovoljno hranjivih tvari u organizmu i predložio vam najbolje rješenje za vas. 

Slična pitanja

4 odgovora 358 👀
4 odgovora 365 👀
1 odgovor 340 👀
2 odgovora 276 👀
3 odgovora 318 👀
Margareta Jurisi 29.10.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Margareta Jurisi
1 odgovor 259 👀
1 odgovor 614 👀
2 odgovora 967 👀
Znatkica 26.06.2021. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Znatkica
3 odgovora 272 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...