Biljana Tandara u rubrici Mediji od
promjena rubrike od Znatko
Kada pišemo vijesti ili post ili newsletter ili tvitamo, koliki treba biti omjer informativnog sadržaja i onog prodajnog?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Martina Kocijan Gulan od

Po nekima, oko 20% prodajnog sadržaja trebalo bi biti u određenom tekstu, vijesti, postu ili newsletteru, ali na Gossipu preferiramo puno manje. Iz novinarskog i potrošačkog kuta, jednostavno nema smisla forsirati prodajni stil članka, makar on bio i plaćena reklama. Ljudi žele konkretno doznati zašto su određena usluga ili proizvod dobri, u čemu im mogu pomoći, koje probleme riješiti i što o tom konkretnom proizvodu ili usluzi kažu drugi kupci. Na temelju svih prikupljenih (neprodajnih) informacija kupac će jako brzo sam odlučiti hoće li nešto kupiti ili ne.

Nikome nije ugodno kupovati pod pritiskom od kupnje, posebice ako vam se u nekoj vijesti 5x spominje KUPI, KUPI ODMAH, što čekaš hoćeš li kupiti, još samo 30 minuta do rasprodaje zaliha, ostalo je još samo 2 komada požuri, požuri odmah i osvoji popust, akciju, poklon-bon.... Ja obično samo stisnem x :) 

Kada je novinar, PR-ovac, marketingaš ili prodavač više konzultant i pomagač u procesu rješavanja problema, a manje prodajni 'manipulator', u praksi se kupnja dešava sama od sebe i to vidimo gotovo svakodnevno.

Zaključno, što veći pressing na kupnju stavljate na svoje (buduće) kupce, to su veće i šanse da će od kupnje odustati. Najbolji način za pisanje reklamnih vijesti je imanje feelinga za ljude, njihove proizvode, usluge i brendove, stavljanje sebe u ulogu potrošača te korak-po-korak pametno ubacivanje kratke prodajne poruke, gotovo neprimjetno i decentno, a zapravo najmoćnije za zaključenje prodaje.

Martina Kocijan Gulan, Gossip CEO

+5 glasa
Mario Daka od
odabran od Biljana Tandara
 
Najbolji odgovor

Na Web Marketing Akademiji se uči da treba biti 80% informacija o tematici poslovanja Vaše tvrtke ili brenda, a 20% prodajnog sadržaja. Mislim da se malo komercijalnih brendova na netu drži tog pravila!

Marinko Zadro od
Ne sjećam te se iz moje generacije wma, ali i mi smo to učili na zadnjem predmetu kad nije bilo više ispita.‌

Slična pitanja

3 odgovora 619 👀
1 odgovor 504 👀
3 odgovora 465 👀
2 odgovora 2.3k 👀
Goran Dren 04.03.2015. pitanje u rubrici Obrazovanje od Goran Dren
1 odgovor 287 👀
2 odgovora 525 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...