Mihaela Blažeka u rubrici Hrana i piće od
Važno je unositi mnogo vode. No, je li svejedno radi li se o običnoj (negaziranoj) vodi i mineralnoj vodi. Mineralna voda je odlična pogotovo kada sam na režimu jer stvara veći osjećaj "ispunjenosti". No, koliko se mineralne vode smije konzumirati i bi li ona ikako mogla biti štetna za zdravlje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Iva Murat od
Ako mineralna voda u sebi nema aditiva, raznih aroma niti limunske kiseline, podjednako je zdrava kao i obična voda. Ipak, pH obične vode je 7, dok je pH mineralne vode 3-5, pa se može reći da obična voda ipak nešto bolje odgovara našem tijelu. Ako mineralna voda sadrži soli, ne treba pretjerivati u konzumaciji. Važno je da na etiketi pročitate koje sve sastojke sadrži mineralna voda pa tome prilagodite učestalost pijenja. Prednosti mineralne vode su naravno korisni minerali koje sadrži. Također ima svojstvo čišćenja okusnih pupoljaka.
+8 glasa
Ivana Horžić od
odabran od Mihaela Blažeka
 
Najbolji odgovor

Mineralna voda sve više mijenja sokove kod mnogih ljudi. Ona je se češći odabir pića umjesto sokova poput Coca-Cole, Fante ili čak vode. Jako je bitno naglasiti da ništa nije zdravije od obične vode iz slavine ili kupovne obične negazirane vode. Dakle nju ne može zamijeniti niti jedan sok ili mineralna/ gazirana voda. 

Prema mnogim istraživanjima mineralna voda je dobra kod osoba s niskim tlakom. Dakle ona sadrži sol u sebi te na taj način osobi kojoj padne tlak može podići tlak. Dobra je i kod mučnine. Ona tjera osobu na ''podrigivanje'', ustvari ona tjera želudac da brže probavi hranu i da osobi bude lakše. Zdravija je svakako od Coca-Cole i nekih sokova koji sadrže jako puno štetnih sastojaka.  Mineralna voda ima svakako neke dobre strane i dobra je ukoliko je se pije umjereno. 

No isto tako ona ima i neke loše strane. Prema nekim istraživanja ona može uništiti zubnu caklinu. sadrži neke sastojke koji iz ljudi mogu izvlačiti kalcij, a izvlačenjem kalcija uništava se i zubna caklina. Isto tako ona deblja. Mjehurići koji nisu u njoj sadrže sastojke koji pomažu pri debljanju osobe. Nikako je se ne preporuča koristiti ako osoba već ima jaku žgaravicu, jer će od nje ona biti samo još jača. 

Dakle na ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Bitno je piti ju umjereno i svakako izbjegavati u navedenim situacijama. 

+3 glasa
Ivona Jagatić od
Kao svako gazirano piće mineralna voda nije baš najbolja, ali je dobra za probavljanje hrane jer tjera na podrigivanje te je s toga preporučuju za "blagdanskim stolovima".

Naravno, bolji je odabir od ostalih gaziranih pića.

Slična pitanja

2 odgovora 511 👀
2 odgovora 770 👀
Ivana Basar 05.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivana Basar
1 odgovor 4.4k 👀
3 odgovora 303 👀
2 odgovora 4.0k 👀
3 odgovora 487 👀
1 odgovor 856 👀
Sandra Vukov 14.01.2021. pitanje u rubrici Kupovina od Sandra Vukov
2 odgovora 328 👀
Sandra Vukov 16.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Sandra Vukov
1 odgovor 1.6k 👀
Sandra Vukov 17.12.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Sandra Vukov
4 odgovora 1.0k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...