734 pregleda
Mihaela Blažeka u rubrici Hrana i piće od Mihaela Blažeka
Važno je unositi mnogo vode. No, je li svejedno radi li se o običnoj (negaziranoj) vodi i mineralnoj vodi. Mineralna voda je odlična pogotovo kada sam na režimu jer stvara veći osjećaj "ispunjenosti". No, koliko se mineralne vode smije konzumirati i bi li ona ikako mogla biti štetna za zdravlje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Iva Murat od Iva Murat
Ako mineralna voda u sebi nema aditiva, raznih aroma niti limunske kiseline, podjednako je zdrava kao i obična voda. Ipak, pH obične vode je 7, dok je pH mineralne vode 3-5, pa se može reći da obična voda ipak nešto bolje odgovara našem tijelu. Ako mineralna voda sadrži soli, ne treba pretjerivati u konzumaciji. Važno je da na etiketi pročitate koje sve sastojke sadrži mineralna voda pa tome prilagodite učestalost pijenja. Prednosti mineralne vode su naravno korisni minerali koje sadrži. Također ima svojstvo čišćenja okusnih pupoljaka.
+5 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić
odabran od Mihaela Blažeka
 
Najbolji odgovor

Mineralna voda sve više mijenja sokove kod mnogih ljudi. Ona je se češći odabir pića umjesto sokova poput Coca-Cole, Fante ili čak vode. Jako je bitno naglasiti da ništa nije zdravije od obične vode iz slavine ili kupovne obične negazirane vode. Dakle nju ne može zamijeniti niti jedan sok ili mineralna/ gazirana voda. 

Prema mnogim istraživanjima mineralna voda je dobra kod osoba s niskim tlakom. Dakle ona sadrži sol u sebi te na taj način osobi kojoj padne tlak može podići tlak. Dobra je i kod mučnine. Ona tjera osobu na ''podrigivanje'', ustvari ona tjera želudac da brže probavi hranu i da osobi bude lakše. Zdravija je svakako od Coca-Cole i nekih sokova koji sadrže jako puno štetnih sastojaka.  Mineralna voda ima svakako neke dobre strane i dobra je ukoliko je se pije umjereno. 

No isto tako ona ima i neke loše strane. Prema nekim istraživanja ona može uništiti zubnu caklinu. sadrži neke sastojke koji iz ljudi mogu izvlačiti kalcij, a izvlačenjem kalcija uništava se i zubna caklina. Isto tako ona deblja. Mjehurići koji nisu u njoj sadrže sastojke koji pomažu pri debljanju osobe. Nikako je se ne preporuča koristiti ako osoba već ima jaku žgaravicu, jer će od nje ona biti samo još jača. 

Dakle na ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Bitno je piti ju umjereno i svakako izbjegavati u navedenim situacijama. 

Slična pitanja

2 odgovora
Ivana Basar 05.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivana Basar
2 odgovora
2 odgovora
3 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Sandra Vukov 14.01.2021. pitanje u rubrici Kupovina od Sandra Vukov
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...