419 pregleda
Lovro Gorup u rubrici Tehnologija od Lovro Gorup
promjena rubrike od Znatko
Jesu li dobri USB stickovi naručeni preko kineskih stranica poput Wisha i AliExpressa?
Znatko od Znatko
USB je priključak (port)... Mislite li na USB disk / USB key?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+2 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor
Posjedujem nekoliko USB-ova naručenih s različitih internetskih stranica. Definitivno preporučam eBay, AliExpress i Wish za naručivanje.

Iako sam na prvu bila skeptična hoće li USB vrijedan 20 kuna uopće funkcionirati kada mi stigne na kućnu adresu, razmišljala sam da zaista nemam što izgubiti s obzirom da se ne radi o visokoj cifri. Tako sam s eBay-a naručila izgledom zanimljiv USB (u obliku Minnie Mouse) od 16 GB za cijenu od 20 kuna. Danas ga koristim gotovo svakodnevno za prebacivanje različitih materijala, a on i dalje radi besprijekorno.

Naručila sam nekoliko USB-ova i s Wish-a. Njih sam poklonila prijateljicama i sve imaju samo pozitivna iskustva i riječi hvale. Cijena je otprilike ista kao i na eBay-u.

S AliExpress-a sam naručila prvi USB tek prije nekoliko mjeseci i zasad mi je i to iskustvo pozitivno. S ovog web shopa sam naručila najjeftiniji USB – 16 GB memorije i dizajn Batmana za cijenu od otprilike 15 kuna.
0 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir

U prodaji postoji stvarno veliki broj razno raznih USB stick-ova. Svi se oni donekle razlikuju. Ono što treba pratiti pri odabiru  i kupnji stick-a su njegov kapacitet, brzina prijenosa podataka te meni osobno najmanje važan, ali nekom možda presudan vanjski izgled. Kod nas možete kupiti većinom normalne USB stick-ove koji ne izgledaju ništa posebno, ali definitivno služe svrsi.

Ako vam je najbitnija brzina savjetovao bih vam da ipak potražite USB stick kod jednog on domaćih prodavača informatičke opreme. Dakle, ako vrlo često prebacujete vrlo velike datoteke za računala na USB i obratno, onda vam je brzina najvažniji faktor, jer nije isto posjedujete li USB koji je u mogućnosti prenijeti 50 MB u sekundi ili pak onaj koji prenosi po 4-5 MB po sekundi.

No, ako vam je ipak bitniji što veći kapacitet i ako nikad ne prebacujete nešto što je potrebno prebaciti u par sekundi, te ako biste rađe imali neki izgledom fora USB stick, onda se definitivno isplati malo proučiti jeftinije internetske proizvođače i prodavače istih.

Slična pitanja

2 odgovora
Lovro Gorup 09.11.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Lovro Gorup
2 odgovora
3 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...