247 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Web Poslovanje od Ivan Gačić (8.7k bodova)
Može li se i kako naplatiti (kreditna kartica, virman, paypal, kekspay, ...) sudjelovanje sudionika na online (ili hibridnom) događaju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+9 glasa
Maja Bosanac od Maja Bosanac (680 bodova)
Danas se može naplatiti sve za što postoji interes na tržištu.

Kod organizacije online i hibridnih događaja, prvo se postavlja pitanje je li to neki event koji sudionici žele platiti, te koja je vrijednost koju će oni vidjeti u njemu i u konačnici, koliko su spremni platiti jedan takav event.

Za evente koji se plaćaju, postoje dvije opcije. Uplata koja je ugrađena u platformu, te se na taj način najčešće može platiti karticama, PayPalom ili nekom trećom opcijom. Drugi način naplate, ukoliko se ne ide preko platforme koja u sebi ima integriran sustav za plaćanje je svakako virmanom. Organizator izdaje račun koji sudionik plaća i prisustvuje eventu ukoliko je platio.

Uz ova dva načina, danas postoje brojne opcija koje organizatori mogu istražiti koji su isključivo sustavi naplate, iako su oni najčešće i one najskuplje opcije zbog provizije koju uzimaju.
+8 glasa
Lea Kosović od Lea Kosović (630 bodova)
Naravno da može - iako morate biti kreativniji sadržajno jer ste online eventima isključili opciju networkinga zbog kojeg je većina sudionika plaćala evente. Malo je teže naplatiti online event u kojem nema "minglanja" s drugim sudionicima, ali mogu se dati neke druge opcije networkanja - virtualne sobe recimo.

Ali opcije plaćanja su brojne: virmani, PayPal, mBanking, preko Entrio platforme, CorvusPay, KeksPay....ima opcija kolko oš' :)
+6 glasa
Sara Adžić od Sara Adžić (4.3k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

S obzirom na pandemiju corona virusa, nije preporučljivo održavati skupljanje velikog broja ljudi u živo stoga i ne čudi da se većina stvari prebacilo on line. Iako je možda na prvu izgledalo neobično, to i nije nužno loše riješenje jer samim time može pristupiti većem broju ljudi, a i sudionici mogu pratiti događaj iz topline svoga doma. Baš kao što se nekoć plaćala ulaznica za prisustvovanje eventu sada se isto plaća, ali virtualno. Ovisno o organizatoru događanja, uplatiti se može (najčešće) pomoću kreditne kartice na zadani IBAN ili pomoću pay pala i kekspaya. Nakon uplate obično Vam na e- mail stigne kod pomoću kojeg možete prisustvovati događaju.

+4 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić (13.0k bodova)

Naravno da može, kao sto mozemo naplatiti i za seminare/konferencije uzivo. Postoju ona događanja koja se ne naplacuju i naplacuju te to totalno ovisi o organizatoru, da li ce naplatiti ili ne.

Online platforme nude integraciju sa servisima za naplatu kao sto su Paypal, CorvusPay,WSpay i drugi. Putem tih servisa je moguce naplacivati sudjelovanje na online ili hibridnom događaju, ili cak naplatu sponzora, prezentaciju proizvoda, pregled snimljenih događaja ili sl.

+4 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir (20.9k bodova)

To se može napraviti na stvarno puno različitih načina. Od onih načina sa sigurnosnim online platformama koje koriste sve veće tvrtke koje se bave web prodajom, pa do nekih trikova koje možete napraviti sami. Prije svega dakle te platforme. To su platforme poput CorvusPay, WSpay... Preko njih se može lako odrediti cijena ulaza u vaš online/hibridni događaj, odnosno sastanak.

Drugi način bi bio proizvoljan i onaj kojeg se uspijete sami dosjetiti. Osobno ideja mi je da se npr. za neki Zoom sastanak za koji je naravno potreban kod da bi mu se pristupilo napravi nešto ovako. Dakle, svima koji žele pristupiti vašem događaju date uvjet da vam trebaju uplatiti neku svotu novca na račun kako biste im vi poslali kod za događaj. Naravno, nećete odmah moći vidjeti na svom računu prijenos novaca, no možete od te osobe traćiti potvrdu o uplati.

Slična pitanja

2 odgovora
3 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Ivan Gačić 12.11.2020. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Ivan Gačić (8.7k bodova)
1 odgovor
3 odgovora
Goran Dren 18.04.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren (6.2k bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...