Margareta Jurisi u rubrici Djeca i roditeljstvo od Margareta Jurisi
tagovi uređeni od Znatko
Žene se stalno susreću sa ‘savjetima’ ostalih majki i žena. Trebaju li slušati iskusne ili slijediti svoj instinkt?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Smatram da trudnice mogu i trebaju poslušati savjete drugih jer to uvijek može biti korisno, dobro je znati što više o tome jer svi su ljudi drugačiji i svako ima drugačije potrebe. Savjeti su uvijek dobrodošli. Naime, najviše bi trebale slušati svoj instinkt jer kad imamo dobre namjere često su nam i naši instinkti od velike pomoći. Ja bi rekla da je instinkt skupina već nakupljenog znanja i iskustva kojeg imamo kroz život plus naša savjest i da je zbog toga upravo taj instinkt najviše puta, najbolje riješenje.
+6 glasa
Iva Murat od Iva Murat

Prema iskustvima žena iz moje okoline koje imaju djecu, mislim da je dobro ipak poslušati neke savjete jer se nitko ne može isprve potpuno sam snaći u novoj, majčinskoj ulozi. Puno je tu pitanja i nedoumica koje bi mogao riješiti netko s više iskustva. Kao prvo, mislim da može pomoći čitanje nekih knjiga ili časopisa koji govore o brizi o maloj djeci, i to još u trudnoći. Zatim, majkama pomaže i patronažna sestra koja im dolazi nakon rođenja djeteta. No i dalje ima puno stvari koje novopečena majka ne zna i tu joj mogu pomoći savjeti drugih žena. Ipak, mislim da se ne treba slušati bilo koga. Najbolje bi bilo pitati svoju majku, sestru ili prijateljicu koja je rodila. Uglavnom, nekoga tko vam je blizak, osoba od povjerenja i za koju znate da će vam dati smislen savjet. Na Fejsu ima puno raznih grupa za mlade majke u kojima se mogu pročitati svakakvi, pa i komični savjeti. Zato bih vam savjetovala da pitate nekoga tko vam je blizak, a ako vam neki savjet ne odgovara, ne morate ga nužno poslušati.

+5 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Svakako je dobro saslušati savjet. Vrijednost iskustva i je u tome da kada netko nešto proživi, može nekome drugome dati savjet kada se taj nađe u istoj poziciji. Zato svakako treba barem razmisliti o nečijem savjetu (naravno, ako Vam ta osoba želi dobro). No, postoji nešto što ste naveli što se zove instinkt i to su isto osjećaji koji se ne smiju zanemariti. Majka svom djetetu želi najbolje i ona treba postupiti onako kako misli da je najbolje za dijete. No, ne smije u potpunosti odbaciti mogućnost da makar i razmisli o nečijim savjetima.
+5 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
Stalno čujem kako je trudnicama i majkama dosta slušanja savjeta ostalih te da one same znaju najbolje. Vjerujem u instinkt te da svaka osoba zna što je najbolje za nju te da ima onaj 'osjećaj' što treba napraviti. Ako je uvjerena sama da nešto treba raditi upravo tako kako ona misli, to je u redu. Posebice zbog toga što sva rješenja ne djeluju jednako na sve.

No, ipak treba poslušati savjet iskusnih. Ne kaže se bez razloga da su stariji iskusniji. Oni su sve prošli ono što mi prolazimo, tako da vrijedi poslušati. Osobito ako majka ili trudnica nije sigurna u ono što radi.

Također možete tražiti savjet i sami odlučiti hoćete li ga poslušati ili ne. Trudnoća je vrlo kompliciran proces koji se sastoji od raznih ovisnih stavki tako da ne možemo sve znati i ovdje će nam dobro doći savjet.

Slična pitanja

5 odgovora 625 👀
1 odgovor 236 👀
2 odgovora 531 👀
1 odgovor 216 👀
3 odgovora 392 👀
2 odgovora 344 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...