Ivan Gačić u rubrici Odnosi i veze od Ivan Gačić
Koji su izazovi u ljubavnoj vezi s 20 godina razlike u godinama?

Npr. cura i dečko, dakle veza gdje je on stariji on ima 42 godine, a ona mlađa ima 22. A može i obrnuto.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Klara Janković od Klara Janković
Izazovi variraju od osobe do osobe. Ono što bih istaknula kao glavni izazov su različita razdoblja života i ono što dolazi s time "u paketu". Primjerice, osnivanje obitelji. Postoji mogućnost da starijem partneru/partnerici u cilju neće biti proširivanje obitelji već suživot s voljenom osobom i provođenje slobodnog vremena s istom. Isto tako, važno je istaknuti kako mnogo žena nakon 35. godine, pa i ranije, mogu imati probleme pri začeću. Dok se mlađi partner/partnerica fokusira usavršavanje i na izgradnju karijere što često puta bude izazovno, stariji partner/partnerica će više težiti malo smirenijem tempu, no tu valja naglasiti kako je to individualno i ovisi o karakteru osobe. Tu isto tako možemo uvrstiti i problem tradicionalnosti, koji je podosta izražen u Hrvatskoj, a to se odnosi na mišljenja drugih članova obitelji.
+11 glasa
Sara Adžić od Sara Adžić

Puno je izazova u tom tipu veze, ali mislim da niti jedan nije ne savladiv ukoliko se dvije osobe vole. Osim očite razlike koja je problem tu se sada nameću i neka druga pitanja.

  • Kada početi sa osnivanjem obitelji?

Stariji partner trebao bi pustiti mlađeg da se ostvari na nekim životnim poljima kroz koje je on možda prošao. Faks, posao, putovanja. Treba paziti da ne dođe do zamjeranja. S druge strane mlađi partner/ica, treba uzeti u obzir godine starijeg, u ovoj sferi potrebno je puno razgovora, a i kompromisa.

  • Uređenje društva.

Nije ista situacija u društvu (prava, obaveze, položaj) sada i prije 20 godina. Važno je odmah na početku veze utvrditi vaše vrijednosti i stvari koje smatrate bitnima.

Osim toga, sigurno se zapitate zašto baš partner od toliko godina? Treba uzeti u obzir psihicko stanje oba partnera. Utvrditi da se radi o ljubavi, a ne o koristi i dr.

Mislim da je moguće nadvladati razliku, ali da to nije moguće bez razgovora i međusobnog razumijevanja.

+10 glasa
Ivana Šabić od Ivana Šabić
Prvi izazov je sama razlika u godinama.Često nam je izazov probat u životu što nije bas svakodnevna pojava.Npr neće nam se desiti u svakoj vezi da je uvjek velika razlika u godinama i bas nas to privlači,zbog neke znatiželje ili iskustva i osjecaja sigurnost i .Kod nekih parova to izaziva s vremenom nelagodu pred ostalima a kod nekih divljenje.Često par bude u dugogodišnjoj vezi i kad se osjetno počne vidjet razlika u starenju da prestaje to divljenje i ljubav.Žena pored starijeg muškarca počne se osjećati da nije on više za nju, i da joj treba ipak mlađi koji približno njenim godinama.Kroz neko izvjesno vrijeme žena sama vidi kako ju u čudu gleda okolina i zapitaju se dal' joj je to otac ili suprug.Žena u jednom trenutku zbog toga  osjeća nelagodu i sram i shvati da ipak nije ta osoba više za nju.Sve je lijepo dok se ne počne vidjet jasna razlika u starenju tad izlaze na vidjelo i razlike u godinama i tu dolazi do razdvajanja.

Slična pitanja

4 odgovora 3.8k 👀
1 odgovor 795 👀
6 odgovora 1.6k 👀
1 odgovor 384 👀
2 odgovora 522 👀
2 odgovora 558 👀
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Sandra Vukov
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...