Matija Kranjčić u rubrici Softver od
promjena rubrike od Znatko

U kojim se sve poljima upotrebljava i čemu služi umjetna inteligencija (UI)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+20 glasa
Darko Međimurec od
odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor

Umjetna inteligencija (UI ili engl. Artificial Intelligence; A.I.) je simulacija procesiranja ljudske inteligencije na mašinama s naglaskom na računalne sustave. Ova računalna grana iz računalnih znanosti fokusira se na razvoj inteligentnih strojeva koji razmišljaju i rade poput ljudi.

Umjetna inteligencija

Umjetna inteligencija se koristi za prepoznavanje govora, rješavanje problema, učenje i planiranje, a specifična polja primjene umjetne inteligencije uključuju ekspertne sustave, obradu prirodnog jezika, prepoznavanje govora i računalni vid

+9 glasa
Sanja Trbojević Montina od
Umjetna inteligencija postoji već jako dugo oko nas i svi ju koristimo kao pomoćni alat već godinama. Sad je se samo proširila njezina primjena na puno polja. Najkraće rečeno to su digitalne aplikacije koje imaju pristup velikom broju podatka, iz kojih pod određenim uvjetima koje čovjek zada, izvlače određene podatke i grupiraju ih na način da stvaraju novu smislenu cijelinu. Bitno je imati na umu da rezultati koje dobivamo ovise o kvaliteti podataka koju aplikacija može pretažiti. U pravilu prosiječni podaci daju prosječne rezultate, samo puno brže nego što bi to čovijek stigao napravi. Ipak za izvrsnost potreban je ljudski faktor.
+6 glasa
Darija Gorić od

AI (umjetna inteligencija) je još uvijek u ranoj fazi razvoja, ali ima potencijal revolucionirati mnoga područja života. AI može pomoći ljudima da budu produktivniji, da donose bolje odluke i da imaju bolje iskustvo.

No, AI donosi i negativne posljedice za ljude. Njihova zanimanja će postati bespotrebna. Pitanje je što će ti ljudi tada raditi. Mene to zabrinjava. Sve me strah. Bolje da ne razmišljam o tome.

Slična pitanja

6 odgovora 458 👀
1 odgovor 604 👀
Dario Volarić 25.04.2014. pitanje u rubrici Znanost od Dario Volarić
2 odgovora 456 👀
5 odgovora 316 👀
1 odgovor 234 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...