2.8k pregleda
99 u rubrici Financije od 99 [Ekstraktivan] (9.7k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Htio bih koristiti Skrill (bivši Moneybookers) i zanima me da li je sigurno koristiti Skrill? Da me ne bi zaskočili s nekim poreznim nadzorom ili slično pa da platim veliki porez?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Mario Daka od Mario Daka [Megaktivan] (15.7k bodova)
odabran od 99
 
Najbolji odgovor

Naravno da je sigurno. Evo @dimitrije i zašto...

Dakle iako možete kod Skrill-a zatražiti Mastercard karticu, što se nekima čini problematično upravo zbog nadzora spomenutog u pitanju, nju se može koristiti bez mogućnosti da itko u našim bankama to zna.

Skrill ništa tu ne skriva (pod puno strožom regulativom su nego banke u RH) već zbog slobode toka novca. Kod Skrill-a banka evidentira Vaše podizanje gotovine, ali ne kao podizanje Ivana Ivića već kao isplatu od strane Skrila tzv. CARD HOLDERU (vlasniku kartice). A domicilna banka ne vidi niti cijeli broj kartice!

Ali evo jedan savjet kako da prođete jeftinije. Pazine na način konverzije tečaja kod isplate na bankomatu. Uvijek odabrati tečaj Skrill-a jer naše banke uzmu proviziju i do 5%. Provjereno!

Također, preporučam da se držite ovih banaka (ZABA, Erste i RBA) jer sve ostale nemaju opcije u svojim aplikacijama na bankomatima taj izbor pa Vas ni ne pita za odabir tečaja (naravno, koriste svoj s provizijom) ili pak imaju neke limite. Naravno, postoji mogućnost da se nešto promijenilo

Isto tako, bio sam već u kontaktu sa pravnom službom jedne domaće banke i dobio potvrdu da tu nema ništa ilegalno. Oni Vas neće provjeravati zbog poreza nego zbog Zakona o sprječvanju pranja novca i financiranju terorizma. Ako se time ne bavite, a pretpostavljam da ne - nemate brige.

Za kraj zapamtite i ovo... "Keep the low profile" i to je sve! To znači da transakcije ispod 5.000 kuna nitko ne gleda.

Marko Pavlek 11.08.2016. pitanje u rubrici Financije od Marko Pavlek [Početnik] (2 bodova)
13.08.2021. promjena rubrike od Znatko
Da li banka na bankomatima evidentira podatke vlasnika Skrill kartice kod isplate gotovine?

Slična pitanja

1 odgovor 159 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...