Laura Marjanović u rubrici Osobni razvoj od
Što je gore: doživjeti neuspjeh ili nikada ne pokušati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

7 odgovor(a)

+16 glasa
Nikolina Zeljko od

Ukoliko nikada ne pokušamo ništa novo, već u samome početku je predodređen neuspjeh. S druge strane, odluka da pokušamo nešto ostvariti donosi barem 50:50 prilike za uspjeh.

Doživjeti neuspjeh je svakako teško za podnijeti, no svaki neuspjeh nas bolje pripremi za sljedeći pokušaj jer nam daje iskustvo i priliku za napredak. 

Svako iskustvo nas uči i tako se razvijamo kao osobe, naš identitet, karakter i načini nošenja s neuspjelim pokušajima se poboljšavaju.

Neuspjeh, pokušaji

+12 glasa
Matija Kranjčić od
odabran od Laura Marjanović
 
Najbolji odgovor
U svakom slučaju mislim da je pitanje osobnosti i karaktera osobe koja se nalazi u situaciji da mora odlučiti hoće li probati nešto ili neće, tj. nikada neće pokušati nešto učiniti. Gore ili bolje može biti samo za osobu o kojoj se radi jer ne reagiraju sve osobe na isti način na istu postavljenu situaciju. Na primjer, osoba koja je otvorenija novom iskustvu će se bez problema okušati u nečemu i bez ikakvog straha od neuspjeha, dok će druga osoba s većim prijezirom prema novom iskustvu ipak okrenuti leđa i radije nikada ne pokušati i iskušati se u nećemu novom. Vrlo je vjerojatno da na takvu osobu novo iskustvo neće djelovati dobro, osim ako ga neka druga osoba ne predstavi u dobrom svjetlu i ne pomogne drugoj osobi da se otvori i da vidi nove vidike. U tom slučaju može doći do pozitivnog utjecaja na zatvoreniju osobu. Isto kao što na otvoreniju osobu loše utječe da neku stvar nikada ne pokuša, to ju zatvara i čini depresivnom.
+8 glasa
Marija Hojsak od

Ako ne možete napraviti pogrešku, ne možete napraviti ništa.

- Marva N. Collins

Nikada ne pokušati nešto puno je gore nego nikada ne uspjeti i doživjeti neuspjeh. Koliko god razočaranja i neugodnosti dolazi s neuspjehom, ali uvijek treba znati da smo se odvažili i bili hrabri nešto pokušati. 

Nismo ništa ne radili, nismo čekali da se stvari dogode same od sebe (što nikad nije slučaj), nismo trošili vrijeme. Uložili smo svoje znanje i trud i pokušali nešto napraviti. Ako nam nije uspjelo, nema veze. Naučili smo nešto novo, razvili smo se i vjerojatno dobili više samopouzdanja jer smo se upustili u nešto nama sasvim novo i nepoznato.  

Treba znati da je bolje biti hrabar i probati jer ako nešto nije uspjelo, uspjet će nešto drugo. 

+8 glasa
Dina Kljajić od

Ako niste znali - neuspjeh je prilika za učenje! smiley

Na putu kroz cjeloživotno učenje važno je naglasiti da će se događati i neuspjeh – no i neuspjeh je dio procesa učenja. Trebamo ga koristiti kao priliku za učenje i rast, a ne razloge za odustajanje.

Zato odaberite za sebe uvijek školovanje koje je protkano misijom učitelja prema pružanju znanja za poduzetničko obrazovanje gdje se uči prihvaćanje kontinuiranog učenja kao najvažnije investicije u svačijoj karijeri. Također, u grupi odnosno zajedno se možete lakše nositi s izazovima današnjeg svijeta (problemima) i tako otključati nove prilike za uspjeh.

+7 glasa
Ivana Steković od

Doživjeti neuspjeh ili nikada ne pokušati?

Svatko će odgovoriti drugačije sigurno.

  • Ali svi mi doživimo neuspjeh makar i više njih sigurno. Ali to ne znači da nećemo nikad uspjeti. 
  • Jedan put padneš,drugi put se ustaneš i kreneš dalje.

Ja mislim da je najgore nikada ne pokušati. Bolje da probaš i zažališ nego nikad ne pokušaš. Mnogi ljudi zažale i stvaraju si bijes pa zašto nisam pokušao? Da bar jesam..Pa šta bi me koštalo da sam probao? …

+7 glasa
Ivona Jagatić od
Nikada ne pokušati znači ne potruditi se ili se bojati neuspjeha, ali barem ostaje nada "možda mogu, ali neću."

Suočavanje s neuspjehom je suočavanje sa strahom jer "što te ne ubije, to te ojača".

Bolje neuspjeti, nego ne probati.

Barem znamo na čemu smo.

Je li bolje odustati na pola utrke ili stići na cilj zadnji? Bolje je stići na cilj zadnji jer to znači dospjeti do cilja. :)

Neuspjeh ne postoji. Postoji samo povratna informacija da još nismo ostvarili svoj cilj.

Postoji više pokušaja i nikada ne treba odustati.
+5 glasa
Arnela Abadžija od
Ukoliko nešto nikada ne pokušamo uvijek ćemo imati uvjerenje da smo to mogli da učinimo i da je to za nas lako bilo i uvijek ćemo se na taj način gristi i osećati nezadovoljstvo prema sebi što nismo to odradili i ako doživimo neuspjeh bar ćemo se oprobati u nečemu i sa te strane biti mirni da nas ne proganja to ta misao" zašto nisam probao mogao sam to da uradim "

Slična pitanja

4 odgovora 656 👀
Matija Kranjčić 18.08.2021. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Matija Kranjčić
2 odgovora 268 👀
Laura Marjanović 29.08.2021. pitanje u rubrici Obrazovanje od Laura Marjanović
3 odgovora 695 👀
2 odgovora 422 👀
Maja Kos 15.10.2021. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Maja Kos
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

8.9k komentara

1.6k korisnika

...