Kristijan Čićko u rubrici Posao od
tagovi uređeni od Znatko
Svi  se mi nakon napornog rada i silnog truda uloženog u posao nadamo nekoj nagradi, pohvali i znaku pažnje od strane nadređenih. Što bi Vama predstavljalo najveće zadovoljstvo? Jesu li to dodatni slobodni dani ili novčana nagrada, možda nešto treće?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Tomislav Gatara od

Razmišljam o prelasku u neku novu firmu i čitam po internetima o novom soju ne virusa već firmi koje su uvele ili planiraju uvesti četverodnevni radni tjedan. Ta ideja mi je odlična, iako nekad to znači da se radi duže od 8 sati dnevno jer je po nekom zakonu o radu potrebno ispuniti radnu kvotu od 40 radnih sati tjedno.

Najveće zadovoljstvo na poslu bi mi bilo da ne moram tražiti novu firmu i da ovi moji to uvedu od sutra. :D To bi bilo meni najveće zadovoljstvo! Pretpostavljam da to što se jedan dan u tjednu, možda čak i ponedjeljak je tu bolja opcija nego petak, ne bi radilo znači da se to zove slobodan dan

Novčana nagrada je uvijek dobrodošla. Nije loša, a može bolje. 

Kao nešto treće bi bilo dobro da uvedu ocjenjivanje šefova koje dobivaju šefovi mog šefa. Ne mislim tu ništa loše o svom šefu. Već ako ima dobre ocjene u tome pa neka mu moja kuća da i veću plaću. Ako je zaslužio prema anonimnim glasovima svoje ekipe. Uglavnom osjećao bi se na svakom radnom mjestu nekako više cjenjenije jer se pita za moje mišljenje o šefu. Inače te naravno nitko ništa ne pita.

Marija Miljević 05.06.2022. pitanje u rubrici Posao od Marija Miljević
05.06.2022. uređen od Marija Miljević
Kako se nositi s uspjesima kolega na poslu?
+5 glasa
Marko Radić od
Ukoliko kao zaposlenik vidim, a vidim, da tvrtka puno zarađuje, očekivao bih veću plaću. Povišice tipa 5% su smiješne. Zašto plaća ne bi bila duplo veća? Napraviš super stvar u firmi, mislim da kao radnik to zaslužuješ kako bi još bolje radio i stvarao.

Neki moji frendovi govore da treba gledati sebe i svoj interes. Ako bi dobio dovoljno veliku plaću, ne bih gledao svoj interes. Gledao bi interes firme i trudio bi se da još bolje zarađuje. Zato mi nije jasno zašto firme nekima daju male plaće kada bi dobili boljeg radnika koji živi uz firmu ako daju više para. Neka razriješe kesu i imati će i zadovoljne radnike i uspješniju firmu!

Neka je ta veća plaća i varijabilni dio fiksnog dijela plaće, ali ne da u praksi varijabilni može varirati u rasponu od 10% fiksne plaće. Kao što sam gore napisao, neka varijabilni varira u rangu još jedne plaće, pa neka radnik ako zasluži dobiva svaki mjesec po dvije plaće!

Slična pitanja

4 odgovora 668 👀
2 odgovora 448 👀
1 odgovor 526 👀
3 odgovora 2.8k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...