151 pregleda
Marina Baričanec u rubrici Odnosi i veze od Marina Baričanec [Superaktivan] (4.1k bodova)

Kako biramo ljubavne partnere? Prema kojim kriterijima?

Zašto nam se baš netko sviđa i želimo ga kao ljubavnog partnera i biti s njim u ljubavnoj vezi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Maja Kos od Maja Kos [Ekstraktivan] (6.6k bodova)

Partnerski ljubavni odnosi važan su segment svakog čovjeka i njegovog života. Ljubavne veze očigledno utječu na naše tjelesno, emocionalno i duhovno zdravlje. Svima je jasno da skladan partnerski odnos može nam donjeti obilje ispunjenja, sreće i zadovoljstva u životu :) dok suprotno tome - nezadovoljavajući partnerski odnos može nam donjeti nezadovoljstvo, patnju i bol. :(

Kako biramo ljubavne partnere?

Svaka ljubavna veza je jedinstvena i nosi svoju priču, svoj početak i svoju povijest. Partnerska ljubav se često uspoređuje sa snažnim osjećajem privrženosti koji partnerima daje najintenzivniji poznati osjećaj bliskosti te se može opisati riječima na beskonačno različitih načina. Nije ni čudo što su mnoga književna djela, pjesme i filmovi stvoreni na temu ljubavi između partnera.

Svi mi kvalitete međuljudske odnose kao što su prisutnost, prihvaćanje, slobodu, uvažavanje i nježnost stječemo u najranijem djetinjstvu od roditelja iliti primarnog skrbnika. Naša najranija iskustva na tom području, rane iz prošlosti, sjene, stilovi vezivanja (prema "attachment teoriji") imaju kasnije u životu utjecaj na naš ljubavni život pa tako i odabir partnera tokom cijelog života. 

Svatko ima priliku istraživati kako je njegov rani razvoj u djetinjstvu oblikovao njegove kasnije veze i u kakve je odnose ulazio. Uska je povezanost sa najranijim djetinjstvom pojedinca. Ipak, ako niste zadovoljni s time i možda biste to promijenili, onda je potrebno savjetovanje sa stručnjakom i terapeutski rad.

Slična pitanja

4 odgovora 414 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...