200 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Posao od Ivan Gačić (8.6k bodova)

Zašto je zapravo svima potreban dobar team building?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+13 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec (30.5k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Jedan od najvažnijih prednosti team buildinga je poticanje suradnje među zaposlenicima unutar iste kompanije. Kroz team building zaposlenicima su najčešće ponuđene kombinacije zabavnih aktivnosti, druženja i natjecanja uz zavidnu gastronomsku ponudu i odmor. Naučiti dobro surađivati može potrajati, zato team building treba trajati nekoliko dana, no u prirodi je čovjeka da se timovi brže povezuju i bolje surađuju kad se radi o nekoj vrsti natjecanja. 

Team-building nije zabava već ozbiljno građenje povjerenja između zaposlenika, ali - kroz zabavu. Cilj svake uspješne kompanije je ulaganje u njihove ljude, a team-building je upravo jedan od uspješnih alata koji to omogućuju. 

Timski rad koji se izrazito potiče kroz team building aktivnosti fokusira djelatnike tvrtke prema uspjehu ili neuspjeh poslovanja u tvrtki. Zato svako provođenje team building aktivnosti unutar kompanija danas postaje esencijalni faktor za pojedince, za kolektiv, cijeli odjel pa na kraju onda i cjelokupnu kompaniju.

+7 glasa
Viktor V. od Viktor V. (25.4k bodova)

Kada sportski tim osvoji prvenstvo, igrači i treneri često navode zajedničko igranje kao kohezivan tim kao ključ njihove pobjede. Isto je i u poslovnom svijetu. Poduzeća s timovima visokih performansi uspješnija su i vide veliko povećanje u svom rezultatu.

Snažni timovi ne nastaju samo zapošljavanjem kvalificiranih zaposlenika – oni se moraju izgraditi kroz aktivnosti osmišljene da zbliže zaposlenike. Team building je svaka akcija ili metoda koja okuplja grupu i motivira je na zajednički rad. Svrha svake vježbe izgradnje tima je izgraditi jaču jedinicu zaposlenika.

Team building ima mnoge prednosti za poduzeća. Poboljšava produktivnost, povećava motivaciju zaposlenika, potiče suradnju i gradi povjerenje i poštovanje među zaposlenicima. Vježbe izgradnje tima trebale bi se održavati izvan ureda i dati zaposlenicima razlog za međusobnu interakciju u okruženju koje nije povezano s poslom te ih potaknuti na zajednički rad na rješavanju problema.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Zoran Jurić 04.12.2015. pitanje u rubrici Posao od Zoran Jurić (8.6k bodova)
2 odgovora
Znatkica 28.10.2020. pitanje u rubrici Posao od Znatkica (5.2k bodova)
1 odgovor
Goran Dren 13.03.2015. pitanje u rubrici Posao od Goran Dren (6.1k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...