Marija Miljević u rubrici Promet i vozila od Marija Miljević
Kako riješiti problem vožnje električnih romobila nogostupom kako bi se njime također sigurno kretale slijepe i slabovidne osobe?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Bolt i Hrvatski savez slijepih ukazuju na sigurno kretanje slijepih i slabovidnih osoba u prometu

Bol i Hrvatski savez slijepih

Europska superplatforma Bolt i Hrvatski savez slijepih udružili su snage kako bi ukazali na ravnopravnost kretanja u gradskom prometu. Unaprjeđenjem usluge najma Bolt električnih romobila podići će se svijest o osobama s oštećenjem vida. Prvi korak u tome je dodavanje pozadinskih zvukova na romobile te evidentiranje kretanja slijepih i slabovidnih osoba kojim će se unaprijediti mikromobilnost i povećati sigurnost u prometu svih građana, uključujući i osobe s invaliditetom.

Zajedničkim snagama Bolt i Hrvatski savez slijepih educirat će javnost o odgovornom ponašanju tijekom i nakon vožnje električnih romobila, a što uključuje i smjernice o ispravnom parkiranju romobila te ostavljanje taktilnih staza prohodnima.

„U Boltu pridajemo veliku pozornost pristupačnom i održivom urbanom prijevozu, kao i slobodi kretanja, pri čemu nam je sigurnost uvijek na prvom mjestu. Koristeći potencijal tehnologije i znanje svojih stručnjaka uveli smo brojne sigurnosne značajke u softver i hardver Bolt električnih romobila,  ključujući ograničenje brzine za početnike te sigurnosne savjete i lokalna pravila. Uz to, organiziramo i dane sigurne vožnje, a posebno nas veseli što dajemo svoj doprinos i u području sigurnosti slijepih i slabovidnih osoba“, izjavio je Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost u Boltu Hrvatska.

Važnost pokretanja dijaloga i poboljšanje kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba naglasila je i Andreja Veljača, dipl. iur., izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih. Pohvalivši otvaranje dijaloga s lokalnom zajednicom, gđa Andreja Veljača je izjavila:

„Mogućnosti koje nova tehnološka rješenja nude i njihova digitalna pristupačnost mnogima su prozor u svijet informacija. Osim što olakšavaju socijalni kontakt, imaju i važnu ulogu u uključivanju slijepih osoba u različite segmente društva. Okrenuti budućnosti, napretku i inovativnim rješenjima, u suradnji s Boltom želimo doprinijeti sigurnosti u prometu za osobe s oštećenjem vida kao izrazito ranjivoj skupini.”

Rezultati i preporuke nastale uslijed suradnje Hrvatskog saveza slijepih i Bolta dodatno će podići svijest o izazovima s kojima se susreću slijepi ili slabovidni pješaci te pridonijeti sigurnosti u prometu istovremeno ukazujući na njegove najugroženije sudionike.

Slična pitanja

1 odgovor 148 👀
1 odgovor 363 👀
1 odgovor 463 👀
3 odgovora 1.2k 👀
1 odgovor 214 👀
2 odgovora 410 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...