101 pregleda
Nino Marić u rubrici Filmovi i serije od Nino Marić (10.3k bodova)

Kako je prošla "Murina" Antonete Alamat Kusijanović na Festivalu mediteranskog filma u Bruxelles-u?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od Redakcija (82.1k bodova)
prikazano od Znatko

Murini Grand Prix na 21. Cinemamedu u Belgiji

Dugometražni prvijenac Antonete Alamat Kusijanović osvojio je glavnu nagradu 21. izdanja Festivala mediteranskog filma u Bruxellesu – Cinemamed, posebno priznanje žirija kritike te nagradu filmskog portala Cineuropa. Festival se odvijao u hibridnom obliku od 2. do 11. prosinca 2021. 

"Grand Prix ide očaravajućem prvijencu koji gledatelja 'uvuče' u uzbudljivu i napetu priču o ženskoj emancipaciji",  objašnjava žiri 21. Cinemameda. 

Murina Antonete Alamat Kusijanović na Festivalu mediteranskog filma u Bruxellesu prikazivala se u glavnom natjecateljskom programu, s još samo sedam naslova. Uz Grand Prix, film je osvojio i posebno priznanje žirija kritike te nagradu filmskog portala Cineuropa, koju dijeli s još jednim debitantskim dugometražnim uratkom - Hive kosovske redateljice Blerte Basholli

Popis svih nagrađenih naslova možete pronaći na ovoj poveznici

Uz Murinu, na Cinemamedu se u programu Panorama prikazivala i hrvatska manjinska koprodukcija Nebesa redatelja Srđana Dragojevića (hrvatska koproducentica je Darija Kulenović Gudan, Studio dim) koja se u hrvatskim kinima može pogledati od 23. prosinca

Zlatnom kamerom u Cannesu nagrađena Murina posljednjih mjeseci prikazana je na cijelom nizu velikih međunarodnih festivala, među kojima je i nedavno završeni 31. Filmski festival međunarodne mlade publike Ale Kino u poljskom Poznanju, na kojem je film osvojio nagradu Marcin koju dodjeljuje žiri mladih. Uz to, Murina se nedavno predstavila i berlinskoj publici na međunarodnom festivalu "Oko svijeta u 14 filmova" (Around the World in 14 Films), a trenutno se prikazuje i na Festivalu europskog filma Les Arcs koji se odvija u francuskom skijaškom resortu u Alpama, od 11. do 18. prosinca. Krajem siječnja 2022. godine filmu pak slijedi i australska premijera u sklopu službenog programa festivala u Perthu.  

Film je nedavno obišao i festivale u SAD-u (Hamptons u New Yorku, Fort Lauderdale na Floridi), Brazilu (São Paulo), Nizozemskoj (Leiden), Španjolskoj (Sevilla), Danskoj (CPH PIX u Kopenhagenu), Tajvanu (Golden Horse u Taipeiju) te Meksiku (Los Cabos). 

Producenti Murine su Danijel Pek (Antitalent) i Rodrigo Teixeira (RT Features), a koproducenti Zdenka Gold (Spiritus Movens), Jožko Rutar (SPOK Films) i Miha Černec (Staragara). 

Film je tijekom 2019. godine sniman na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, među kojima je i Nacionalni park Kornati koji je uvršten među pet finalista izbora za najbolju europsku filmsku lokaciju Europske mreže filmskih komisija (EUFCN). Najbolju lokaciju izabrat će javnost online glasanjem, a Kornatima svoj glas možete dati OVDJE.  

Slična pitanja

1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Zagreb, 29. i 30.11. 2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

GAME CHANGERPrva poslovna gaming i metaverse konferencija

Zagreb, 01.12.2022.

KOTIZACIJE
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.6k pitanja

15.0k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...