Viktor Viljac u rubrici Zdravlje i medicina od Viktor Viljac
zaključano od Viktor Viljac
Dakle iskreno me zanima koliko ljudi spavaju, prema isptraživanjima ja bi trebao spavati 7-10 sati, ja spavam okvirno 6-7 sati i osjećam se odlično. Čak i bolje nego kada spavam više.
Odgovaranje zaključano uz napomenu: Dovoljno točnih odgovora

2 odgovor(a)

+17 glasa
Nikolina Zeljko od Nikolina Zeljko
odabran od Viktor Viljac
 
Najbolji odgovor
Također ne ispunjavam neke norme spavanja. Nekad zbam spavati 5 sati i zaista se dobro osjećati, no s druge strane imam periode  gdje mogu prespavati 10 sati bez prestanka.

Mislim da je najvažnije nakon sna dobiti osjećaj odmornosti, odnosno energije koja nam treba tijekom dana.

Najsitnije je slušati svoj instinkt. Ako nam je potrebno 7 sati sna, toliko bi i trebali odspavati, osim ako nas ne pati insomnia. To bi bila žalosno okolnost.
+13 glasa
Sara Adžić od Sara Adžić
Iskreno, s obzirom na prirodu svog faksa moj raspored spavanja jako varira. Ponekad spavam od 3-4-5 sati dnevno uz popodnevni odmor od 30 min, a ponekad kada je sve uredu spavam oko 8 sati. Trudim se odlaziti na spavanje u isto ili barem slično vrijeme u periodu od 23 do 1 sat. Kada imam ustaljen raspored spavanja sa sličnim odlascima na spavanje i sličnim vremenom buđenja osjećam se puno odmornije i spremno za dan. Često nakon što završi ispitna sezona spavam po 10-11 sati kako bi nadoknadila izgubljeno, ali od toga budem još više umorna. Ponekad tome što malo spavam pridonese i nesanica i stres. Vrlo je važno imati dobar san jer je to vrijeme kada se mozak obnavlja i tijelo čisti. Neka istraživanja su pokazala da će do 2050. drastično porast postotak demencije i Alzheimera baš zbog toga što imamo lošu kvalitetu sna na koju bitno utječe i današnji ritam i elektronika.

Slična pitanja

3 odgovora 357 👀
1 odgovor 189 👀
2 odgovora 411 👀
1 odgovor 594 👀
3 odgovora 288 👀
1 odgovor 349 👀
3 odgovora 2.2k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...