Nino Marić u rubrici Hrana i piće od Nino Marić

Kako je bilo na "Wine EnoGastro Vip Event 2022" u hotelu "Westin", Zagreb?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+13 glasa
Hrvoje Hladnik od Hrvoje Hladnik
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

Zagreb je i u 2022. godini uživao u jedinstvenom vinskom i gastro događaju

Wine EnoGASTRO Vip Event 2022 - Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastro znalaca

Wine EnoGASTRO Vip Event 2022

U zagrebačkom hotelu The Westin 24. ožujka 2022. godine, između ostalog pod Znatkovim medijskim pokroviteljstvom, održan je treći dio ovogodišnje manifestacije Wine EnoGASTRO Vip Event (u Zagrebu). Ovo je bio 25. događaj u organizaciji Dantesa i njegovog tima Ricerca Mercato koje su organizirali u šest uzastopnih godina. Bio je ovo događaj po mnogočemu drugačiji i poseban ali i iznimno dobro posjećen.

U velikoj dvorani gdje su svoja izlagačka mjesta imali mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, mogli su se kušati, uz ugodne razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova, razne delicije, a nakon uvodnog pozdrava mnogobrojnih sponzora koji su prepoznali ovu manifestaciju i podržali je, poslužena su i mnoga fina jela kao što su tanko rezani roastbeef na rikoli s cherry rajčicama, štrukle sa tartufima, razni sirevi, pršuti, dimljena pačja prsa, proizvodi os istarskog boškarina, raznih delicija Zagreba i Zagrebačke županije kao i gosti iz Like.

Partneri događaja su Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb i Maistra hotel WESTIN i pokroviteljima: Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Otvorenje događaja bilo je sa vrlo lijepim pozdravom malim zalogajčićima pripremljenim sa tematikom Zagreba i Zagrebačke županije iz kuhinje kuhara hotela The Westin a nakon toga uzvanike su pozdravili studenti Aspire koji su također pripremili vrlo ukusne kanapee. Nakon druženja s izlagačima uzvanici u bili pozvani u drugu dvoranu gdje su se održavale
korisne radionice.

Wine EnoGASTRO Vip Event 2022

Od 15.00 do 15.30, ugledni vinar Radoslav Bobanović predstavio nam je ekološko - vinski kraj Zadarskog zaleđa i njegovu izvrsnost. Od 15.30 do 16.00, vinska conossier-ka Manuela Maras i novinarka Sunčana Barušić uvele su nas u marketing tiskanih medija i ispričale koliko i šta je sve bitno proizvođačima da bi se kvalitetno predstavili u njima. Od 16.00 do 16.40 poznata sommelier-ka i vinska dama Mira Šimić uvela je publiku, ruku pod ruku u svijet vina istarske vinarije Prelac. Od 16.40 do 17.30 bila je pauza i prilika za druženje, kušanje vina izlagača, raznih delicija OPG-ova i sklapanja mnogih poslova.

Od 17.30 do 18.00, F&B manager, David Hrkač ispričao nam je kako unaprijediti kvalitetu odjela hrane i pića. od 18.00 do 18.30 sommelier Jure Andrijašević upoznao je publiku s putevima i stranputicama modernog gina, a od 18.30 do 19.15 preduvijete za razvoj turizma te povećanja posjećenosti u ugostiteljstvu predstavio nam je sommelier Mario Meštrović.

Wine EnoGASTRO Vip Event 2022

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora od 20.00 sati održana je degustacijska humanitarna večera koju su vodili vrhunski sommelieri i kuhari poznatih restorana, poput Mire ŠemićMaria Meštrovića, Marka Turkovića, Jure Andrijaševića, Luke Dančulovića, Marka Lučića kuhara PIK Vrbovec te odličnih domaćina kuhara izvrsnog hotela The Westin.

Gosti su na gala večeri imali prilike kušati jela od istarskog boškarina, preko sashimi-ja od dimljenih pačjih prsa, svježih tartufa, odležane hame i bifteka. Sva su jela pratila odlično uparena vina gostujućih vinara.

Slična pitanja

1 odgovor 417 👀
1 odgovor 469 👀
1 odgovor 327 👀
2 odgovora 277 👀
1 odgovor 345 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...