49 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Hrana i piće od Mia Jelinčić [Superaktivan] (2.2k bodova)

Kakva je GROHE knjiga recepata Umak Atlas

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (29.9k bodova)

Održivo i zdravo kuhanje uz GROHE knjigu recepata „Umak Atlas“

Kuharica s 51 reinterpretacijom najukusnijih umaka na svijetu za podršku održivom užitku kuhanja nudi brojne savjete kako kuhati ne samo zdravo i ukusno, nego i ekološki prihvatljivo

Voda je najvrjedniji resurs, ali i neizbježan saveznik pri kuhanju. Kako bi kuhanje učinio još kreativnijim i zabavnijim, potaknuo obitelji na promišljanje o pravilnoj prehrani i istovremeno sve to začinio savjetima o uštedi vode, vodeći svjetski brend za cjelovita rješenja za kupaonice i kuhinje GROHE lansirao je kuharicu Umak Atlas, s 51 reintepretacijom najukusnijih svjetskih umaka kao kulinarskih klasika koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Poznati špedski zero-waste chef Paul Svensson dao je vlastite inačice recepata u kojima je manje zdrave namirnice zamijenio hranjivijim sastojcima, dok je profesorica preventivne kardiologije na Institutu Karolinska u Stockholmu Mai-Lis Hellénius uvrstila niz savjeta o zdravoj prehrani.

Za razliku od većine dostupnih kuharica, Umak Atlas strukturiran je "od natrag prema naprijed", a glavnu ulogu u svim receptima igra umak. Zahvaljujući pametnom registru recepata i korisnim savjetima koji dolaze uz svaki recept za umak, svi koji se odluče na kuhanje mogu lako vidjeti koji se sastojci najbolje slažu za najukusniju kombinaciju na tanjuru, ali i kako pri kuhanju upotrijebiti što zdravije namirnice uz što manju potrošnju vode.

“Povrće, svježe začinsko bilje i začini te nezasićene masti u obliku ulja nemaju samo dobar okus, nego su i izuzetno zdrave. Nažalost, nije sve što je odličnog okusa jako dobro za nas; previše soli, maslaca ili vrhnja čini obrok manje nutritivno vrijednim”, upozorava Mai-Lis Hellénius, koja je uz svaki recept dodala i detaljne informacije o hranjivosti korištenih namirnicama.  

Uz nekoliko novih sastojaka i promijenjene omjere, omiljeni kulinarski klasici postaju zdraviji uz istodobno smanjenu potrošnju resursa. U kombinaciji s inovativnim GROHE sustavima vode, kao što je miješalica GROHE Red koja nudi filtriranu vodu zagrijanu na 100°C izravno iz kuhinjske slavine, potrošači sada mogu dati doprinos održivosti i dok pripremaju svoje najdraže jelo. A kako bi se izbjeglo nepotrebno rasipanje hrane, poseban odjeljak "Magija ostatka" marljivim kuharima nudi i korisne savjete kako iskoristiti ostatke umaka.

Slična pitanja

3 odgovora 150 pregleda
2 odgovora 569 pregleda
1 odgovor 204 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...