107 pregleda
Monika Kiris u rubrici Financije od Monika Kiris (11.4k bodova)

Što je Hanfa odlučila o objavljivanju ponude za preuzimanje Žitnjaka od strane Fortenova grupe 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (147k bodova)
prikazano od Znatko

Sjednica Upravnog vijeća Hanfe: Odobreno objavljivanje ponude za preuzimanje Žitnjaka od strane Fortenova grupe

Na današnjoj sjednici Hanfe izdano je rješenje kojim se društvu FORTENOVA GRUPA dioničko društvo za upravljanje odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje društva ŽITNJAK d.d. Cijena po dionici iznosit će 300 kuna.

Obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje za Fortenova grupu nastala je 7. lipnja 2022. kada je to društvo sklopilo dva ugovora o kupnji dodatnih dionica Žitnjaka, uz postojećih 173.898 dionica koliko ih je već imalo u portfelju.

Tog dana je Fortenova grupa sklopila ugovor o kupnji 10.333 dionica Žitnjaka sa splitskim društvom CAPTURIS d.o.o., što je činilo 5,02% udjela u temeljenom kapitalu društva. Uz to, sklopljen je i ugovor o kupnji 4.235 dionica Žitnjaka sa Z. Vukadinom iz Zagreba, što je bilo 2,06 posto udjela u kapitalu društva.

Sklapanjem navedenih ugovora Fortenova grupa stekla je dodatnih 14.568 dionica, što je uz  ranijih 173.898 činilo ukupno 91,65% vlasničkog udjela u Žitnjaku. Sklapanjem navedenih ugovora, a u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, za Fortenova grupu nastala je obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje društva Žitnjak d.d. Cijena koju se Fortenova grupa obvezuje platiti iznosi 300 kuna po dionici, što je cijena po kojoj su stečene i dionice 7. lipnja 2022. Društvo je postupilo u skladu s nastalom obavezom, a na današnjoj sjednici Hanfa je  odobrila objavljivanje spomenute ponude za preuzimanje.

Osim navedenog rješenja, na današnjoj sjednici doneseno je i nekoliko izmjena postojećih te jedan novi pravilnik iz područja nadležnosti Hanfe, tehničke upute, smjernice te rješenje kojim se Zagrebačkoj burzi odobrava cjenik donesen početkom kolovoza. Uz to, doneseno je i nekoliko rješenja iz područja licenciranja, a sve detalje o odlukama sa sjednice Upravnog vijeća Hanfe možete pročitati ovdje.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...