158 pregleda
Monika Kiris u rubrici Financije od Monika Kiris

Koje su odluke donesene na 34. sjednici Upravnog vijeća Hanfe 2022.godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

34. sjednica Upravnog vijeća Hanfe

Upravno vijeće je dana 11. listopada 2022. na 34. sjednici donijelo sljedeće odluke:

 1. Službeno stajalište o primjeni odredbi članka 13. stavka 3. točke 2. Zakona o preuzimanju dioničkih društava (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 2. Rješenje kojim se utvrđuje da su otklonjene nezakonitosti i nepravilnosti utvrđene u postupku posrednog nadzora nad društvom Zagrebačka burza d.d. te da je postupak nadzora okončan (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 3. Rješenje kojim se utvrđuje da su otklonjene nezakonitosti i nepravilnosti utvrđene u postupku posrednog nadzora nad kreditnom institucijom ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANKA d.d. te da je postupak nadzora okončan (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 4. Rješenje kojim se utvrđuje da su otklonjene nezakonitosti i nepravilnosti utvrđene u postupku posrednog nadzora nad kreditnom institucijom Raiffeisenbank Austria d.d. te da je postupak nadzora okončan (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 5. Rješenje kojim se utvrđuje da su otklonjene nezakonitosti i nepravilnosti utvrđene u postupku posrednog nadzora nad kreditnom institucijom HRVATSKA POŠTANSKA BANKA d.d. te da je postupak nadzora okončan (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 6. Rješenje kojim se ERSTE d.o.o. društvu za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, sa sjedištem u Zagrebu u skladu s člankom 135. stavkom 2. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima odobrava produženje roka za usklađenje ulaganja imovine u obveznice izdavatelja Republike Rumunjske i to za ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FONDOVE KATEGORIJE A, B, i C s odredbom članka 125. stavka 2. točke 1. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima za dodatna tri mjeseca odnosno do 15. siječnja 2023. godine (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 7. Rješenje kojim se utvrđuje se da je društvo Tikomar d.o.o. otklonilo sve nezakonitosti i nepravilnosti utvrđene Rješenjem Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga od 10. ožujka 2022., te je upravni postupak nad Društvom okončan (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 8. Rješenje kojim se izdaje odobrenje Dubravku Štimcu za obavljanje funkcije člana uprave PBZ CROATIA OSIGURANJE dioničko društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima za mandat u trajanju od 3 (tri) godine i to od 3. studenog 2022. do 3. studenog 2025. godine (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 9. Rješenje kojim se izdaje odobrenje Petru Sopeku za obavljanje funkcije člana nadzornog odbora PBZ CROATIA OSIGURANJE dioničko društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima sa sjedištem u Zagrebu, na mandat u trajanju od 3 (tri) godine koji počinje teći danom zaprimanja ovog rješenja (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 10. Rješenje kojim se ukida rješenje Hanfe, od 4. veljače 2010., kojim je izdana prethodna suglasnost kreditnoj instituciji ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d. o udovoljavanju uvjetima za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti te s njima povezanih pomoćnih usluga iz članka 5. stavak 1. točke 2., 3., 6. i 7. Zakona o tržištu kapitala (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 11. Rješenje kojim se Mariju Filipcu, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju MANTRA, obrt za zastupanje u osiguranju, Mario Filipec, daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja (rješenje možete vidjeti OVDJE)
 12. Rješenje kojim je društvu RIJEKA PREMIJA d.o.o., dana 1. siječnja 2022. prestala važiti dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja izdana 11. siječnja 2007. rješenjem Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga KLASA: UP/I-453-06/06-03/157, URBROJ: 326-112-07-3 (rješenje možete vidjeti OVDJE)

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...