1.3k pregleda
Mario Daka u rubrici Internet od Mario Daka

Zašto se Google zove Google?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Oskar Novak od Oskar Novak
odabran od Mario Daka
 
Najbolji odgovor

Larry Page i Sergey Brin su se upoznali na Sveučilištu Stanford. (Larry, 22-godišnjak, postdiplomac sa Sveučilišta Michigan razmišlja o upisu na ovo sveučilište; Sergey, 21-godišnjak ima zadatak pokazati mu sveučilište).

Kada su postali postidplomci počinju raditi na nekim projektima. Napravili su tražilicu koja se zvala "BackRub". No 1997. se odlučuju na promjenu. Nakon kratkog razmišljanja dolaze do riječi "Google" - igra riječi koristeći matematički termin za broj Googol - 1 i 100 nula. Upotreba termina održava njihovu misiju organiziranja naizgled beskonačne količine informacija na internetu.

Ovo je službena inačica. Postoji i legenda da se nije radilo o ideji već da se kod registracije domene pogriješilo i umjesto "Googol" u biti napisalo "Google". Nekako mi se čini da je istina između pa su slučajno negdje zabunom napisali Google i vidjeli su da se "uhvatilo" i odjednom im Googol nije bio toliko zanimljiv. Treba svakako napomenuti da su oba tvorca Googlea bili jako dobri matematičari koji su voljeli tu znanost.

Nino Marić od Nino Marić
Krovna kompanija od Google-a se danas zove Alphabet.  To im je neka fora da svaku kompaniju ispod nazivaju s drugim početnim slovom alfabeta. Baš su si cool s tom forom. :D :) ;) :D

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
3 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
2 odgovora
3 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...