Hrvoje Novak u rubrici Web Hosting od
uređen od Znatko

Kako instalirati Joomla CMS?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Oskar Novak od
odabran od Hrvoje Novak
 
Najbolji odgovor

Poooozdrav!

Danas je Joomla-u veoma lako instalirati. Potrebno je samo sljediti korake, jedan po jedan i rezultati se vide 95% puta (ovih 5% su moguće greške u koracima te problemi sa softverom koji su uvijek mogućnost!). Idemo redom:

 • Odite na Joomla web stranicu i preuzmite zadnju inačicu Joomle. Dakle "Download Joomla! 3.3").
   
 • Preuzeli ste .ZIP datoteku. Raspakirajte je na računalo i onda tu glavnu mapu preselite na vaš server koristeći FTP Client. Npr. koristite FireZillu!
   
 • Kada se transfer dovrši potrebno je otići s Internet preglednikom u njezin "root" odnosno ovako: "http://www..imevašegwebsitea.com/putanjadojoomle" - npr. putanja može biti: "www.mojsajt.com/joomla". Samo na kraju stavite naziv mape koje ste preselili na server.
   
 • Otvoriti će vam se Joomla instalacija, upišite ime stranice, opis stranice te ostala polja. Site Offline znači da kada je instlacija gotova - da se prikaže "offline" znak ukoliko želite još raditi s Joomlom prije prikaza stranice svijetu.
   
 • Sada dolazi osjetljv dio - naime, tu će biti upita vezanih uz bazu podataka koja se koristi. Trebamo napraviti bazu podatka, a to radite kroz MySQL Database Wizard u CPanelu ili u drugom sustavu koji već koristite. Npr. dajte joj ime Joomla i zatim ispunite sve ove stupce kao što su: database type (najčešće MySQLi), hostname (gdje je vaša baza podataka smještena? Ime servera), username, password te ime baze podataka koje već imate (Joomla). Prefix ne dirajte - on će se automatski stvoriti.
   
 • Kliknite na gumb "next" kao što ste i do sad
   
 • Finalizacija sljedi! Probajte se prijaviti u Joomla sustav na isti način kako ste počeli instalaciju - upisivajući putanju u URL. Pogledajte sve postavke i onda možete biti zadovoljni jer imate odgovarajući CMS za vaše potrebe. Ako ne - pitajte nas za savjet ako želite alternativni CMS.

Sretno!

Slična pitanja

2 odgovora 1.8k 👀
2 odgovora 2.0k 👀
1 odgovor 1.2k 👀
1 odgovor 485 👀
Marinko Zadro 20.12.2013. pitanje u rubrici Programiranje od Marinko Zadro
1 odgovor 1.2k 👀
1 odgovor 354 👀
2 odgovora 929 👀
26.01.2014. pitanje u rubrici Internet od riapostol
2 odgovora 681 👀
Mario Daka 01.07.2014. pitanje u rubrici Web Hosting od Mario Daka
2 odgovora 1.3k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...