501 pregleda
Monika Kiris u rubrici Osobni razvoj od Monika Kiris
tagovi uređeni od Znatko

Tko/što vam pruža inspiraciju da budete bolji u svom poslu, u onom čime se bavite?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+17 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

Da bi nešto unijeli u svoj život, zamislite da je već tu.

Za svakog je čovjeka dobro da se neprestano razvija u svom području zanimanja. Osobni rast i razvoj te sve bolje poznavanje vlastitog zanimanja, čine nas samopouzdanima i bude u nama želju za stalnim razvojem i napretkom.

Naravno, nije uvijek lako ostati inspiriran i zadržati početnu želju i motivaciju za radom jer stvari nisu uvijek kako ih zamišljamo. Neovisno o tome trebali bismo znati uzeti pauzu kada shvatimo da nam nedostaje motivacije i potruditi se posegnuti za onim početnim željama i planovima koje smo imali kada smo počeli s radom. 

1. BUDITE SAMI SEBI MOTIVATOR

Sjetite se zašto ste se počeli baviti nekim zanimanjem i što vas je privuklo i inspiriralo u samom početku. Kada ponovno osjetite početnu uzbuđenost i želju za radom, ona će se najčešće proširiti i na sadašnji trenutak. Usto, vjerujte u sebe i motivirajte sami sebe jer ćete se tako bolje osjećati i sami ćete biti zadovoljniji sobom. 

2. OBITELJ I PRIJATELJI

Čime kod da se bavite uvijek su uz vas vaši najbliži koji vas mogu savjetovati ili vas motivirati kada vi ne pronalazite zrno motivacije u samima sebi. Tako da je vrlo važno okružiti se ljudima koji vas poštuju, vole i koji vjeruju u vas. Iz druženja i razgovora s takvim ljudima crpst ćete energiju, elan i inspiraciju za radom i trudom. 

3. USPIJEH

Inspiraciju također možete pronaći u cilju koji želite postići, a kada taj cilj postignete osjećat ćete se zadovoljno i uspješno. Često je uspjeh i osjećaj koji ga prati vrlo inspirativan jer će se nakon toliko vremena i truda rezultati vašeg rada pokazati i znat ćete da ste svo vrijeme radili koristan i dobar posao. 

4. REZULTATI RADA

Uvijek se fokusirajte na cilj koji imate i ne odustajte od njega. Najljepše je kada postignete nešto o čemu ste mogli samo sanjati, a sada je to napokon u vašim rukama i sav rad i trud koji ste u to uložili napokon vam je vidljiv.

5. NAGRADA

Svaki rad uz sebe nosi određene benefite ili nagrade. Tako da uvijek kada radite vi ćete doći do nekog cilja, a kada ga postignete uvijek se dobro nagraditi. Možete se nagraditi večerom, odmorom, izletom, putovanjem ili sami sebi kupiti neki poklon. Što god bila vaša idealna nagrada uvijek ju je dobro imati na umu kada vam nedostaje inspiracije.

+10 glasa
Srđan Borović od Srđan Borović
Inspiracija mi je definitivno postizanje boljih rezultata za klijente. Surađujem isključivo sa firmama čiji proizvodi ili usluge se meni lično dopadaju i to me inspiriše da budem bolji u svom poslu kako bih poboljšao njihovo poslovanje. Time nekako dobijam osjećaj da radim nešto dobro i za zajednicu, za šta sam ujedno i dobro plaćen.

Takođe me inspiriše čitanje kvalitetnih knjiga iz oblasti biznisa i volim da vidim neke zanimljive kampanje koje su donijele odlične rezultate.
+4 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Razgovori žirija SoMo Borca: Što-tko-gdje vam je inspiracija?

Uzmite trenutak i razmislite o tome što vas motivira da budete bolji i radite bolje. Ako niste sigurni koji je vaš “pozitivni okidač”, pročitajte što su neki članovi Medijskog žirija SoMo Borca rekli o svojoj inspiraciji — tko zna, možda neka od njihovih metoda uspije i vama.

Ivan Krstić, voditelj Digitala, United Media

Što ga inspirira:

“Moja inspiracija dolazi iz svakodnevnih interakcija s potrošačima i izazova s ​​kojima se suočavaju.”

Ono što je ključni sastojak uspješne kampanje:

“Kreativni pristup kroz inspirativnu vizualnu i relevantnu narativnu komunikaciju prema potrošaču kojem se obraćam.”

Miran Pavić, predsjednik Uprave Telegram Media Grupe

Što ga nadahnjuje:

“Duge šetnje i tuširanje, čitanje poslovnih knjiga i biografija, biltena i web stranica poput Stratechery, The Information i Digiday te podcastova poput Recode Media s Peterom Kafkom.”

Što je ključni sastojak uspješne kampanje:

„Dobar strateški uvid – sve ostalo proizlazi iz toga. Kreativni učinak i produkcija mogu se poboljšati, ali strategija mora biti iznimno dobro razrađena da bi kampanja uspjela.”

Igor Popovski, osnivač i direktor CRNOBELO.com

Što ga inspirira:

“Najviše me inspirira okolina i ljudi koji me okružuju. Zatim koristim tu inspiraciju i zaronim dublje istražujući teme i ideje na internetu.”

Što je ključni sastojak uspješne kampanje:

“Emocije povezane s aktualnim događajima, problemima ili problemima.”

Slična pitanja

2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...