87 pregleda
Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od Monika Kiris (7.1k bodova)

Kako Terme Olimia i Terme Tuhelj privlače i zadržavaju svoje zaposlenike?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Redakcija

Poznate terme znaju kako privući i zadržati talentirane zaposlenike

Malim gestama do zadovoljnih zaposlenika, to je put koji su – kad je employer branding u pitanju – odabrale Terme Tuhelj i Terme Olimia

Alma Radoš / Lollipop pr

Osluškivati želje, potrebe i razmišljanja djelatnika, posvetiti im vrijeme, pokazati im da su iznimno važni za poslovni razvoj tvrtke - briga o zadovoljstvu zaposlenika prioritet je uspješnih tvrtki, a employer branding sastavni je dio njihove strategije poslovanja. To potvrđuju Terme Olimia u slovenskom Podčetrteku koje su od 2003. vlasnik zagorskih Terma Tuhelj, pa zajednički kreiraju sve aktivnosti usmjerene na zadovoljstvo i zdravlje svojih zaposlenika. 

Vasja Čretnik, direktor prodaje i marketinga u Termama Olimia i Termama Tuhelj, kaže:

„Nedavno smo obilježavajući Svjetski dan turizma, koji se ove godine održavao pod motom Ponovo promišljanje u turizmu, potakli djelatnike u Termama Tuhelj da otkriju na koji način vide razvoj turizma budućnosti. Utvrdili smo da je pravi smjer povratak sebi, onako kako putuju i naši gosti. Stoga smo im u četverodnevnom programu omogućili opuštanje uz doživljaj gonga i šumski potop. Ovi tretmani oslobađaju pozitivne emocije i potiču dobar osjećaj, iznimno važan za zdravlje“

Najbolji ambasadori su zadovoljni zaposlenici

U poznatim slovenskim i zagorskim termama ističu kao su zaposlenici prvi i najvažniji predstavnici, promotori i glasnici tvrtke, a dobri odnosi u timu uz brigu o dobrom osjećaju gosta, utječu na kvalitetu usluge, dugoročno jačaju ugled tvrtke i njezin status poželjnog poslodavca.

„Zadovoljni zaposlenici širit će dobru riječ o termama i sami će privlačiti nove suradnike. Osim brige o zaposlenima, zadržavanju postojećih i privlačenju novih kadrova, naš  fokus je i na mladima. Učenicima i studentima koji se obrazuju u turizmu osiguravamo kadrovske stipendije, u našim termama obavljaju učeničku ili studentsku praksu, a svim uspješnim stipendistima nudimo i zaposlenje nakon završenog obrazovanja“, dodaje Čretnik.

Znakovi pažnje koji vrijede

Uz prvu jutarnju kavu i kroasan na prvi dan ljeta, u Termama Tuhelj i Termama Olimia svoje su zaposlenike iznenadili i kremom za sunčanje i sladoledima u vrijeme najtoplijih dana, a uoči ljetne sezone organiziran je i tradicionalni piknik. Osim ljetnog, organiziraju i zimsko druženje, zaposlenici se daruju za uskršnje praznike i Novu godinu, a obilježavaju se i rođendani, Dan žena i neki važniji blagdani.

„Brojne aktivnosti ove smo godine povezali u slogan Zajedno stvaramo termalne doživljaje kojim naglašavamo da je bitan upravo svaki član ekipe i da jedino zajedno možemo sačuvati našu poziciju najboljeg ponuditelja termalnih usluga u regiji“, poručuje Vasja Čretnik.

Slična pitanja

1 odgovor
Domagoj Erol 03.11.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Domagoj Erol (5.4k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 27.07.2022. pitanje u rubrici Zabava od Monika Kiris (7.1k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

15.9k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...