363 pregleda
Nino Marić u rubrici Poslovanje od Nino Marić

Koji je Vaš najbolji poslovni savjet karijere?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+15 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

Disciplina je most između ciljeva i postignuća.

Tajna vaše budućnosti krije se u vašoj svakodnevnici.

Mislim kako je za dobru karijeru i zadovoljan poslovni život važan neprestan rad, upornost, trud i povrh svega disciplina.

Naime kada započnemo raditi i prihvatimo se nekog posla, često smo jako motivirani i glava nam je puna novih ideja i maštanja o tome kako ćemo u tome nečemu uspjeti. 

Međutim, za dobru i uspješnu karijeru navrh svega presudna je i najbitnija disciplina. Bez svakodnevne discipline i izvršavanja svih obaveza koje se u tome danu trebaju napraviti teško je da će rezultati postati vidljivi. Često smo skloni postupati prema svojim osjećajima te odgađati stvari za vrijeme "kada ćemo se osjećati dobro da ih napravimo".

Zbog toga je važno biti konstantan u onome što radiš, izvršavati dnevne zadatke i kada dođe krizno razdoblje ne odustati. 

Citati i izreke o poslu i radu | Najbolji Citati 

+14 glasa
Petar Vlahović od Petar Vlahović
uređen od Petar Vlahović

Subota je navečer, sjedim u šarolikom društvu i pijuckam pivo. Nekolicina nas priča o poslu. Netko prilazi i sablažnjava se kako možemo u subotu navečer pričati o poslu. Nikad nisam razumio te ljude.

Dobar komad života provedemo na radnom mjestu. Drugačiji su nam prioriteti, ali ako imate luksuz birati, birajte posao u kojem ste strastveni i koji vas ispunjava.

Živimo u vremenu kada su nam informacije i znanje lako dostupni. Par klikova vas dijeli da naučite novu vještinu. Iskoristite to.Petar Vlahović
FOUNDER
+385 98 359 529
petar@gloglo.rocks
gloglo.rocks

+9 glasa
Ivan Markovic od Ivan Markovic

S obzirom na to da godišnje pročitam 10-15 knjiga o raznim temama - od poduzetništva, managementa, financija pa sve do osobnog razvoja i psihologije, teško mi je reći što od savjeta koje primjenujem danas u poslovanju ima temelje u knjigama koje sam pročitao ili je bio savjet kao takav. Ako bi se fokusirao isključivo na savjete koje sam kroz karijeru dobio i za koje sigurno mogu reći da su plod interakcije s drugima (ne kroz knjige) onda bi istaknuo sljedeće:

  • Štogod radili u životu, trebamo biti svjesni kako se stvari mogu promijeniti i uvijek trebamo biti otvoreni prema novim iskustvima i promjenama. Jednom kada shvatimo kako jedino na što možemo utjecati su naše akcije i čim krenemo istraživati i pokrenemo se, stvari će izaći na bolje.
  • Po pitanju otvaranja novih tržišta i skaliranja - trebamo uvijek gledati kako određeni problem možemo riješiti na manjoj razini, u svom gradu, državi i regiji, a tek kada imamo isprobani model tada ga možemo replicirati na druga tržišta. Na ovakav način ćemo uštedjeti jako puno resursa koje bi inače trošili isprobavajući na tržištima koja su veća i kompleksnija.
+6 glasa
Mate Kostovski od Mate Kostovski
Teško je izdvojiti jedan najbolji poslovni savjet. Vjerujem da u različitim fazama razvoja, različiti savjeti mogu biti korisni. Ono što je možda univerzalnije i dobra poruka svima je:  
- Vjeruj u ono što radiš.
- Prepreke su jedino u našim glavama. Sve je moguće.

Slična pitanja

12 odgovora
3 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...