201 pregleda
Monika Kiris u rubrici Kompanije i karijere od Monika Kiris
uređen od Znatko

Koliko dugo već postoji trgovina začinima Harissa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

HARISSA PROSLAVILA DESETLJEĆE LJUBAVI PREMA ZAČINIMA 

Izvrstan jelovnik s prstohvatom Harissinih začina osmislio je chef Marin Medak, a cjelokupni doživljaj upotpunio je dekor Rougemarinove terase inspiriran Halloweenom 

Zbog njih su se vodili ratovi i ''padale glave'', cijena im je nerijetko premašivala onu zlata ili dijamanata. Stari su koliko i samo čovječanstvo, a brojnim su moreplovcima i istraživačima bili motivacija za duga i daleka putovanja i otkrića. Naravno, riječ je o začinima koji, ako se znate poigrati s njima, jednostavna jela pretvaraju u pravi gourmet doživljaj. 

Vedrana Vasić / Pr 365

Svjesni toga, ali da i u Hrvatskoj ne postoji specijalizirana trgovina začinima iz dalekih, egzotičnih zemalja, životni suputnici Ana-Marija Petrić i Matija Paskaš, otvorili su 2012. prvu trgovinu začinima Harissa, koja je, kako sami kažu, rezultat ljubavi prema vrhunskoj hrani, užitku kuhanja i okupljanjima oko stola.

Svoju desetu godinu postojanja Harissa je upriličila velikom proslavom u restoranu Rougmarine, gdje su se okupili svi ljubitelji i oni koji prate Harissin rad, uz fenomenalni jelovnik koji je sa svojim timom kreirao chef Marin Medak, naravno uz prstohvat Harissinih začina. Tako su gosti uživali u čak deset sljedova jela, u koja su savršeno implementirani Harissini začini. 

Vedrana Vasić / PR 365

Pileći ražnjići sa Sumrak začinom na riži obojanoj Annato začinskim uljem, Cacio e pepe pasta s paprom Tellycherry TGSEB, ražnjić od kozica mariniran sa šafranom i majonezom s kozica začinskom mješavinom, juha od bundeve s kokosovim mlijekom i Madras Curryjem, kesten pire sa začinom Tonka, kuhanom kruškom s ružmarinom i tostiranim komoračem – samo su neke od delikatesa posluženih na Harissinoj proslavi. 

Vedrana Vasić / PR 365

Gosti su također imali priliku isprobati i koktele u koje su dodani jedni od najpopularnijih čajeva iz Harissine ponude. Izuzev izvrsne hrane, dobre glazbe i veselog raspoloženja, svoj pečat dao je i fenomenalno osmišljen dekor Rougemarinove terase, za koji se pobrinuo kreativni Studio Eventastic

Vedrana Vasić / PR 365

Pregršt bundeva, svijeća, spooky detalja, improvizirane paučine, ali i magla koja se spustila te večeri učinili su atmosferu kao iz romana Edgara Allana Poea. Jubilarnu proslavu nisu propustili gastro znalci Željka Klemenčić, Rene Bakalović, Petra Jelenić, Sandra Rončević, Mile Butorac, Matea Krvarić, Darko Kontin, Lorena Otavijević, glumac Petar Ćiritović, Iva Duduković i mnogi drugi.

Vedrana Vasić / PR 365

Harissa je moderan bazar začina, a kada se uputite u neku od njihovih trgovina bit ćete opijeni intenzivnim mirisima začina i čajeva za koje niste ni znali da postoje. Živopisne i šarolike trgovine nude više od 300 začina i 150 čajeva, jedinstvene za svakog kuhara - od profesionalaca pa do amaterskih zaljubljenika u fine i nove okuse. 

Ovo mirisno carstvo možete pronaći na sljedećim lokacijama u Zagrebu

  • Masarykova 3, 
  • Jankomir 33, 
  • Šubićeva 64, 
  • Vice Vukova 6. 

Harrisa trgovine možete pronaći i u Splitu, u Matošića ulici 6 i Vukovarskoj ulici 207 te u Rijeci na adresi Riva 6.

Osim odlaska u trgovinu, kupnju svojih omiljenih začina i čajeva možete obaviti i s nekoliko klikova ovdje .

Slična pitanja

1 odgovor
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...