Monika Kiris u rubrici Softver od

Kako poboljšati rad poslovnog softvera optimizacijom mrežnog prometa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

GFI Software: 35% tvrtki ima problema s performansama aplikacija

Povećava se broj aplikacija koje zahtijevaju optimizaciju rada mreža tvrtke i određivanje prioriteta aplikacija

GFI Software, pružatelj rješenja za sigurnost poslovnih mreža, objavio je da se, prema rezultatima ankete globalnih partnera i kupaca, sve više organizacija svakodnevno suočava s problemima u radu poslovnih aplikacija zbog lošeg upravljanja mrežnim prometom. Razlog je sve veći broj aplikacija koje se koriste, a preko 50% ispitanika kaže da njihova organizacija koristi više od 10 aplikacija.

Sve veći broj aplikacija kritičnih za poslovanje ovisi o dobrom pristupu visokokvalitetnoj internetskoj vezi, uključujući aplikacije u oblaku Amazon Web Services, Microsoft Teams, VPN veze ili nestrateške aplikacije na koje se povezuju pojedinačni korisnici u organizaciji, poput YouTube-a. U slučaju problema s povezivanjem, najčešći uzrok nije nedovoljna propusnost, već njezina neučinkovita upotreba i nedostatak prioriteta za kritične aplikacije. Ako IT administratori nemaju prave alate, često ne mogu ni utvrditi uzrok kvara.

Najzanimljiviji zaključci istraživanja uključuju:

  • 46% organizacija na globalnoj razini koristi do 10 poslovnih aplikacija, 36% pokreće 11 do 20 aplikacija, 10% pokreće 20 do 30 aplikacija, a 8% pokreće više od 30 aplikacija.
  • U regiji Srednje i Istočne Europe (CEE), 67% organizacija na globalnoj razini koristi do 10 poslovnih aplikacija, 26% pokreće 11 do 20 aplikacija, a 7% pokreće više od 20 aplikacija.
  • Kada su u pitanju kritični problemi s performansama aplikacija, 46% globalnih ispitanika nije svjesno nikakvih problema, 35% ih se susreće s problemima na dnevnoj bazi, a samo 19% već daje prioritet svojim aplikacijama.
  • U regiji Srednje i Istočne Europe (CEE), 50% ispitanika nije svjesno nikakvih problema, 40% ima probleme na dnevnoj bazi, a samo 10% daje prednost svojim aplikacijama.

"Iza trenutnog procvata softverskih aplikacija stoji digitalizacija koja je u tijeku, kako u pogledu njihovog broja, tako i u pogledu zahtjeva za širinom pojasa. Covid je također odigrao svoju ulogu, tijekom pandemije je došlo do naglog porasta korištenja SaaS aplikacija. Kad je u pitanju internetska veza, danas se organizacije više ne mogu oslanjati na slučajnost, već moraju osigurati dovoljnu propusnost za svoje kritične aplikacije uz pomoć alata za aktivno upravljanje i optimizaciju mrežnog prometa, kao što je GFI Exinda.” 

...rekao je Jozef Kačala, potpredsjednik odjela Global Sales Engineering u GFI Software

Rješenje GFI Exinda NetworkOrchestrator pruža vidljivost u upravljanoj mreži i može identificirati i riješiti probleme mrežnog prometa prije nego što postanu kritični. Kontrolira propusnost i oblikovanje prometa na temelju politike tvrtke te može provoditi analize zlonamjernog i nestrateškog prometa. Pomoću širokog raspona izvješća, pruža informacije u stvarnom vremenu o kritičnim aplikacijama, zahvaljujući kojima može optimizirati mrežne operacije bez ugrožavanja kontinuiteta poslovanja.

Slična pitanja

2 odgovora 244 👀
1 odgovor 67 👀
Ana Kraljević 13.11.2023. pitanje u rubrici Poslovanje od Ana Kraljević
5 odgovora 738 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...