Monika Kiris u rubrici Poslovanje od

Kako veće kompanije mogu postići u svom poslovanju startup agilnost uz enterprise kvalitetu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Viktor Viljac od

Postizanje startup agilnosti uz enterprise kvalitetu predstavlja značajan izazov za veće kompanije koje obično imaju složene procese, hijerarhiju i više stupnjeva odobrenja. Međutim, postoje neki koraci koje veće kompanije mogu poduzeti kako bi postale agilnije u svojem poslovanju, a istovremeno zadržale visoki standard kvalitete.

  1. Fokusirajte se na kulturu agilnosti: U većim organizacijama, kultura je ključni element za uspostavu agilnosti. Potrebno je stvoriti radno okruženje koje podržava agilnost, a to se može postići uspostavom agilnih procesa, suradničkim radom, dijeljenjem znanja, nagrađivanjem kreativnosti i inovativnosti te uključivanjem zaposlenika u odlučivanje.

  2. Organizirajte se u timove: Organizacija u manje timove i fleksibilnu strukturu omogućava brže donošenje odluka i povećava agilnost. Timovi koji su dovoljno veliki da obavljaju zadatke, ali dovoljno mali da budu fleksibilni mogu biti ključni za postizanje agilnosti.

  3. Primijenite agilne metode: Agile metodologije poput Scrum-a i Kanban-a mogu pomoći većim organizacijama da budu agilnije. Ove metode omogućavaju timovima da brzo prilagođavaju prioritete, postave kratkoročne ciljeve i učinkovitije komuniciraju.

  4. Automatizirajte procese: Automatizacija procesa pomaže u smanjenju vremena potrebnog za rješavanje problema i omogućava brže isporuke. Korištenje tehnologije poput softverskog inženjerstva, umjetne inteligencije i strojnog učenja mogu pomoći u automatizaciji procesa.

  5. Uključite se u partnerstva i suradnje: Partnerstva s drugim organizacijama ili startupima mogu pomoći većim organizacijama da se povežu s novim idejama i inovativnim rješenjima. Uključivanje u suradnju s drugima može pomoći u usvajanju novih praksi i kultura, a to može pomoći u postizanju startup agilnosti.

Ukratko, postizanje startup agilnosti uz enterprise kvalitetu zahtijeva promjenu kulture, organizaciju u timove, primjenu agilnih metoda, automatizaciju procesa i uključivanje u partnerstva i suradnje. Ovi koraci mogu pomoći većim organizacijama da postanu agilnije u svojem poslovanju, dok istovremeno zadržavaju visoki standard kvalitete. Uz ove korake, važno je naglasiti da je važno i konstantno učenje i prilagođavanje kako bi se održao korak s inovacijama i promjenama u industriji. Stoga, veće kompanije koje žele postati agilnije trebaju razviti otvoren i prilagodljiv mindset kako bi bili spremni na izazove i promjene.

Slična pitanja

1 odgovor 152 👀
2 odgovora 217 👀
1 odgovor 157 👀
1 odgovor 404 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...