111 pregleda
Monika Kiris u rubrici Poslovanje od Monika Kiris

Kako veće kompanije mogu postići u svom poslovanju startup agilnost uz enterprise kvalitetu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Postizanje startup agilnosti uz enterprise kvalitetu predstavlja značajan izazov za veće kompanije koje obično imaju složene procese, hijerarhiju i više stupnjeva odobrenja. Međutim, postoje neki koraci koje veće kompanije mogu poduzeti kako bi postale agilnije u svojem poslovanju, a istovremeno zadržale visoki standard kvalitete.

  1. Fokusirajte se na kulturu agilnosti: U većim organizacijama, kultura je ključni element za uspostavu agilnosti. Potrebno je stvoriti radno okruženje koje podržava agilnost, a to se može postići uspostavom agilnih procesa, suradničkim radom, dijeljenjem znanja, nagrađivanjem kreativnosti i inovativnosti te uključivanjem zaposlenika u odlučivanje.

  2. Organizirajte se u timove: Organizacija u manje timove i fleksibilnu strukturu omogućava brže donošenje odluka i povećava agilnost. Timovi koji su dovoljno veliki da obavljaju zadatke, ali dovoljno mali da budu fleksibilni mogu biti ključni za postizanje agilnosti.

  3. Primijenite agilne metode: Agile metodologije poput Scrum-a i Kanban-a mogu pomoći većim organizacijama da budu agilnije. Ove metode omogućavaju timovima da brzo prilagođavaju prioritete, postave kratkoročne ciljeve i učinkovitije komuniciraju.

  4. Automatizirajte procese: Automatizacija procesa pomaže u smanjenju vremena potrebnog za rješavanje problema i omogućava brže isporuke. Korištenje tehnologije poput softverskog inženjerstva, umjetne inteligencije i strojnog učenja mogu pomoći u automatizaciji procesa.

  5. Uključite se u partnerstva i suradnje: Partnerstva s drugim organizacijama ili startupima mogu pomoći većim organizacijama da se povežu s novim idejama i inovativnim rješenjima. Uključivanje u suradnju s drugima može pomoći u usvajanju novih praksi i kultura, a to može pomoći u postizanju startup agilnosti.

Ukratko, postizanje startup agilnosti uz enterprise kvalitetu zahtijeva promjenu kulture, organizaciju u timove, primjenu agilnih metoda, automatizaciju procesa i uključivanje u partnerstva i suradnje. Ovi koraci mogu pomoći većim organizacijama da postanu agilnije u svojem poslovanju, dok istovremeno zadržavaju visoki standard kvalitete. Uz ove korake, važno je naglasiti da je važno i konstantno učenje i prilagođavanje kako bi se održao korak s inovacijama i promjenama u industriji. Stoga, veće kompanije koje žele postati agilnije trebaju razviti otvoren i prilagodljiv mindset kako bi bili spremni na izazove i promjene.

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...