157 pregleda
Katarina Pofuk u rubrici Poslovanje od Katarina Pofuk
Kako funkcionira inicijalna detekcija prijevare u poslovanju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Tomislav Trifunovic od Tomislav Trifunovic
odabran od Katarina Pofuk
 
Najbolji odgovor

Inicijalna detekcija prijevare u poslovanju može se ostvariti na različite načine, ovisno o vrsti poslovanja, vrsti podataka koji se prate i drugim specifičnostima.

Prema istraživanju o prijevarama u RH Udruge ovlaštenih istražitelja prijevara Hrvatske ukazuje na to da su najčešći način otrkivanja prijevara dojave.

Da su dojave vodeća metoda detekcije prijevara je u skladu i s globalnim rezultatima, ne samo u Hrvatskoj. To je samo jedan od razloga zašto se sve više organizacija okreću softverima za prijavljivanje nepravilnosti.

Samim preuzimanjem sigurnog kanala za prijavljivanje se smanjuje rizik, dobiva viša razina kontrole, izbjegava gubitak zarade, a i kreira bolja radna mjesta i sretnije zaposlenike.

Tomislav Trifunovic

Solution Specialist

Whistleblower Software ApS

The #1 Rated Whistleblower System according to the software review platform G2

image
+6 glasa
Marin Duganđija od Marin Duganđija
Vjerojatno inicijalno prvo vidiš da ti u poslovanju nestaje novac, gubiš sredstva na računu te analiziraš gdje i kako izmiču zaradi. Barem bi ja tako gledao na poslovanje i problem prevare.

E sad, ako pomno pratiš novčani tok, ako vidiš ulaz novca i izlaz, ali jasno i transparentno kroz poslovne knjige, onda je jednostavno kroz papire i odobrenja i zahtjeve i ugovore tragati do odgovornog prevaranta.

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...