Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Mediji od
promjena rubrike od Znatko
Dali primječujete, medijsku manipulaciju ljudima,na način, da se jednom ,,bobastičnom,,
informacijom ne toliko važnom ,,zasjeni,, druga, u pravilu važnija informacija u medijima.?.Ako to primječujete, navedite jedan primjer.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Goran Gonar od

Da, naravno da primjećujem medijsku manipulaciju. Kako je medijska manipulacija niz tehnika kojima se pokušava utjecati na javno mnijenje u korist određene grupacije ili nekog pojedinca, ova o kojoj pišete bi se mogla okarakterizirati kao - strateški odabir vijesti koje se objavljuju ili ne objavljuju. Zasjenjivanje važnije informacije dolazi kroz strateški odabranom nekom drugom viješću koja se "više gura" čitateljima medija. Takav pristup se opravdava uređivačkom politikom odnosno nitko Vas ne tjera da pratite taj i taj izvor informacija. Ali postavlja se pitanje, u pluralizmu medija, imate li stvarno izbora?

Ovakav pristup je posebno problematičan u situacijama kada se medijska manipulacija koristi za promoviranje štetnih ili nepoželjnih stavova ili ponašanja u društvu.

Svakako da me smeta medijska manipulacija jer može dovesti do toga da ljudi donose loše odluke. Podizanjem svijesti o njoj možemo se, nadam se, zaštititi. Dobro je da ste postavili ovo pitanje jer time podižemo zajedno svijest o postojanju iste.

Frenki (Ilija) Atajić od
Točno- naime, pitanje sam postaio, jer se danas u Amerčkom kongresu, ispituje Hunter Bajden, za određene manipulacije sa novcem iz proračuna, a, paralelo, seu istom kongresu ispituju, Amerićki vojni dužnosnici, na temu - dali se kriju informacije, o stvarnom kontaktu Izvan zemaljskih Entiteta sa određenim tajnim Službama
Ova tema, o skrivanju tih informacuja, o NLO - sa određenim tajnim službama, je zasjenila u Medijima, prvu temu, jer, po mom mišljenju, tema o NLO-ima i određenim kotaktima sa istim je namjerno  odabrana u isto vrijeme, da pokrije prvu temu, koja je po meni, realna i važnija za javnost, ali su Mediji ovu temu izgurali na sami vrh, a o istoj se mogla raspravljati, u bilo kojevrijeme, jer podaci i dokummenti, ako i  postoj, neće nestati, jer se navedeno dešavalo, prije više godina, točnije, za vrijeme skidanja sa vlasti Sadama Huseina,i događaji su se dešavali, oko Američkih nosača Aviona koji su se nalazili  u Sredozemnom Moru.‌

Slična pitanja

1 odgovor 447 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...