85 pregleda
Monika Kiris u rubrici Web Poslovanje od Monika Kiris

Kako trgovci koriste ChatGPT u online prodaji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Mario Bedeković od Mario Bedeković

Evo nekoliko primjera koje sam pročitao da neki svjetski trgovci koriste ChatGPT prilikom svoje online prodaje...

  • Prvo se sjećam da je ASOS koristio ChatGPT za automatizaciju korisničke podrške. Zato jer ChatGPT je ipak sposoban odgovoriti na 90% pitanja kupaca!  Ma što mislili o njemu. To je onda pomoglo ASOS-u da smanji troškove korisničke podrške za 20%. Recite to nekom šefu kompanije i odmah će to htjeti implementirati u svoje poslovne procese.
  • Dalje, znam da je Nike nedavno počeo koristiti ChatGPT za personalizaciju iskustva kupovine za kupce. I to su iskoristili mogućnost kojom ChatGPT može zapamtiti preferencije kupaca i onda sam zaključuje da im da personalizirane preporuke koje još proizvode da kupe. Kažu da imaju porast prodaje zbog toga, ali ne kažu i koliko.
  • Bezosov Amazon koristi isto ChatGPT. Oni ga rabe za generiranje sadržaja za web stranice, oglase i društvene medije. Kao content creator jer je sposoban generirati kreativne i zanimljive sadržaje koji privlače nove kupce da kupuju još. 
Naravno, preporučam i Znatku da razmisli o korištenju ChatGPT-a u svoje promotivne svrhe. Ne znam kako, ali možemo zajedno smisliti kako.
Ivan Đerek od Ivan Đerek
inovativno nema što
+6 glasa
Redakcija od Redakcija

Sve više trgovaca već aktivno koristi ChatGPT za različite svrhe, uključujući pisanje opisa proizvoda, oglasa i blogova. Također, neki ga koriste za izradu marketinških planova i analizu poslovanja, što štedi vrijeme i resurse.

Iako trenutno umjetna inteligencija zasad ne može potpuno zamijeniti određena radna mjesta, mnoge profesije će se morati prilagoditi novom načinu rada. U tom kontekstu, samo će oni koji su vješti u korištenju AI alata, kao što je ChatGPT, ostvariti uspjeh u budućem poslovnom okruženju.

Ukoliko želite saznati više o ovoj aktualnoj temi, ovogodišnja CRO Commerce konferencija pod nazivom "Humans vs Machines" usmjerava pozornost na budućnost i nastoji educirati sudionike o svim aspektima koje umjetna inteligencija (AI) donosi u svijetu online prodaje. 

Više informacija:

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...