Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Politika od Frenki (Ilija) Atajić
uređen od Znatko
Navedeno odobrenje nisu imali, od UN-a, koje su naknadno ihodovali, kad je sve bilo gotovo, i
 tada je, pošto ni nakon skoro 3.mj. nisu uspjeli vojnom silom uči na spomenuti teritorij, s područja Albanije - nastavili su bobardirati civilne objekte po srbiji - televiziju - mostove - i, tad je potpisano - kumanovsko primirje, i vojnici iz nekoliko zemalja se rasporedilo po području - kosova..Dali je po vama, ako vojno ne uspijete zazeti neki teritorij, - bobardiranje civilnih objekata - mostova - tvornica - i sve infrastrukture - i to sve avionima iz zraka, do te mjere, da ta zemlja pristane na -kapitulaciju, za vas - Opravdan način ratovanja ..?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Dina Kljajić od Dina Kljajić

Kontroverzna situacija! Amerika se igrala kao i obično - svjetskog policajca. Raketiranje Beograda (Srbija) je i po meni bilo kontroverzno. Iako bi neki rekli - zaslužila je! Vidim danas da su mnogi tada NATO kritizirali jer to spada u kršenje međunarodnog prava. Kao što danas kritiziraju možebitnu odmazdu Izreala na svim Palestincima, a ne samo nad Hamasom. Samo tko može suditi onome što NATO odluči?!?

Da se vratim na 1999. godinu kada su bombardirali Srbiju... Jednostavno, NATO je nešto smatrao da je ispravno, a to je bombardiranje Srbije kako bi pokazali svoju moć, koju Srbija nije poštivala, a opravdali su to zaustavljanjem etničkog čišćenja na Kosovu. Jer politika je tu zakazala. I da, opravdali su se zaštitom regionalne sigurnosti. Zna se kako se ponaša kada te policajac zaustavi i traži osobnu. Nećeš tada se izmotavati, raditi mu nešto iza leđa, bježati ili slično. Srpska vojna moć je neusporedivo slabija od one koju ima NATO. Rekla bi da su ovim činom "dobili po nosu". Ali to je strašno što su tamo napravili što je bilo žrtava! Neoprostivo!

A kažu da je zanimljivo kako je bombardiranje Beograda napravljeno s "pametnim raketama", usmjereno na zgrade u kojima nema nikoga nakon radnog vremena, i zato se raketiranje dogodilo baš nakon radnog vremena. Broj žrtava u Beogradu je bio malen s obzirom koliki je mogao biti da su to isto napravili za vrijeme radnog vremena. No, nije se ovo trebalo uopće dogoditi. Vjerojatno su obje strane krive.

Također, pogođena je Kineska ambasada. Amerikanci su rekli da je slučajno jer nije trebala biti pogođena. No, baš tada je bio neki politički problem na relaciji SAD - Kina. Slučajno ili ne? Hmmmm...

Goran Gonar od Goran Gonar
Dobro je da se od mlađih sjeća tog događaja. Može se uspoređivati sa današnjom situacijom na bliskom istoku, ali možda i ne. Različito je. NATO neće gađati Izrael.
Dina Kljajić od Dina Kljajić
Proučavala sam nekad to. Onako usput.
+2 glasa
Arnela Abadžija od Arnela Abadžija
pa Jako je to bombardiranje bilo kršenje međunarodnog prava Oni su na neki način želeli da pokažu da su oni ti koji diktiraju ta prava i da oni mogu da izlaze izvan tih okvira Oni su na neki način htjeli da se obračunaju sa Srbijom kako joj nikad više ne bi pala na pamet takva agresija na bilo koju zemlju a i bombardovala je i zbog situacije na Kosovu jer se smatra da zapravo Oni žele da na neki način oslabe Srbiju tako što su dozvolili kosovarima da i što dozvoljavaju kosovarima da upravljaju kosovom kao da je nezavisna država i možda je pitanje dana kada će se to proglasiti na neki način Amerika kao da se sveti Rusi preko Srbije kao da Srbiju vidi kao malu Rusiju pa ako ne može tako utjecajno da Vlada sa Rusijom onda može da se iživljava bukvalno nad Srbijom mislim kršenje međunarodnog prava jeste i ta agresija koju su oni učinili ali nijedna agresija ni bombardovanje Amerike nad Srbijom niti srpska agresija se ne opravdava jer je tu stradalo veliki broj djece i civila

Slična pitanja

1 odgovor 391 👀
1 odgovor 196 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...