199 pregleda
Biljana Tandara u rubrici Zdravlje i medicina od Biljana Tandara (3.7k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Zanima me da li savjeti moje (naših?) bake imaju smisla danas u moderno vrijeme kada se radi o trpljenu nekog problema ili nečeg.  Da li će, ako trpim sa smiješkom, problem nestati sam od sebe?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+2 glasa
Petar Jenjić od Petar Jenjić (657 bodova)
Odrastanje u drugačijem vremenu i pod komunističkim režimom, ali isto tako i jačim patrijarhatom gdje je muškarac morao biti glava kuće, definitivno je imalo veliki utjecaj na naše bake. Problem se ne može trpjeti i problem se ne može riješiti sam od sebe. S istim se treba suočiti. Probleme ne smijemo ignorirati vječno jer će nas sustići prije ili kasnije, u slabijem ili jačem obliku.

Glava se u pijesak ne dolazi u obzir, ali jasno je da se dogoditi strah kada ne možemo sa sigurnošću znati odgovor na pitanje. Rješavanje problema utječe i na naše bližnje, pa i s te strane treba biti pažljiv, no isto tako treba znati reći i "udariti šakom od stol". Koliko god se tako nešto činilo teškim zadatkom.

Ako osoba ima sve predispozicije da dobije infarkt ili moždani udar, sigurno neće ostati sjediti u kući i reći da će sve proći samo od sebe. Kako rješavamo fizičke probleme, tako trebamo rješavati i one psihološke. Takvi problemi nisu manje vrijedni, samo zato što ih ne možemo riješiti s pokojom tabletom ili injekcijom. Naravno, suočavanje s problemom može donijeti dodatne probleme, ovisno o čemu se točno radi, ali kada se naglas izrazi ono što vas tišti, možete se osjećati puno bolje. Ono što možete napraviti danas, ne ostavljajte za sutra. Jer u svakom novom danu može niknuti novi problem, a kada ih se nakupi, to nikako nije dobro.
+1 glas
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (69.9k bodova)

Problem ne može nestati sam od sebe ako mi ne ponudimo neko rješenje, odnosno ako se ne potrudimo posložiti stvari na način koji nam odgovara. Trpljenje problema je besmisleno jer ne vodi nigdje. Ukoliko ne pokušamo riješiti stvari koje nas muče, ne možemo krenuti prema naprijed zbog čega nam posljedično ne može ni postati bolje. 

Čak i u situaciji kada pokušavamo nositi osmijeh na licu iako smo "do grla u vodi" zbog problema koji nas tište, pozitivna promjena neće biti vidljiva sve dok sami ne počnemo djelovati u tom smjeru. Štoviše, ako se pretvaramo da smo dobro, u nadi da ćemo tako odagnati sve probleme, može doći i do takozvanog sagorijevanja - svojevrsnog zasićenja kada nam postane previše nositi se s problemima. 

Slična pitanja

1 odgovor
Goran Dren 11.02.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren (6.1k bodova)
3 odgovora
Margareta Jurisi 30.11.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Margareta Jurisi (897 bodova)
2 odgovora
Marko Radić 30.03.2016. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Marko Radić (8.7k bodova)
2 odgovora
Iva Bašić 30.11.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Iva Bašić (492 bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...