156 pregleda
Maja Kos u rubrici Poslovanje od Maja Kos [Ekstraktivan] (6.5k bodova)
Nakon višegodišnjeg relativno uspješnog poslovanja bez i jednog sudskog spora, sada je naša firma suočena sa odlaskom na sud s jednim novjim klijentom. Naša je želja bila spor riješiti problem u dogovoru s drugom stranom. No, nekako su stvari krenule krivim smjerom i izgleda da su naš prijedlog da sve riješimo mirnim putem tj. posredovanjem druga strana shvatila krivo. Ne kao dobronamjerni prijedlog već kao našu slabost, nesigurnost te u njima stvorila želju da nas "još više nagaze".

Da li moramo plesati kako oni žele ili možemo nekako mirenjem riješiti naš problem?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.7k bodova)

Odlazak na sud ne mora nužno biti dio života svake tvrtke, ali nekada jednostavno krene u tom smjeru i na kraju ne mora to biti neki bauk. Naravno, ovisi od slučaja do slučaja. U svakom slučaju, prvo i osnovno je tada da se pobrinete da niste sami već da - angažirate dobrog odvjetnika za trgovačko prvo, radno pravo ili već o čemu je riječ u predmetnom sporu.

Pri tome, iako neobavezno, čitam ovdje na znatku kako dobro je imati medijaciju prije sudskog spora. Da, smanjite troškove jedni i drugi. Ako jedna strane ne pristane - ništa od medijacije. Zato je dobro medijaciju spomenuti kao obvezu u ugovore koje Vaša tvrtka radi s klijentima i partnerima. Teoretski, ali i u praksi, neki spor bi se mogao riješiti i za vrijeme medijacije, bez odlaska na sud.

Cijeli daljnji postupak će voditi Vaš odvjetnik ili odvjetnica, zato ga ili ju dobro birajte kako bi pravna briga o Vašem poduzeću bila predana u prave ruke.

Slična pitanja

2 odgovora 442 pregleda
1 odgovor 435 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...