Redakcija u rubrici Pravo od

Može li jedan odvjetnik svojim znanjem i iskustvom uspješno izbjeći postupanje policije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Monika Kiris od

Postoji jedan slučaj u kojem je Europski sud za ljudska prava proglasio prigovore odvjetnika o navodnom zlostavljanju od strane policije i nezakonitom uhićenju očigledno neosnovanim. Sud je utvrdio da podnositeljevi zahtjevi da je bio žrtva policijskog zlostavljanja te da su hrvatske vlasti propustile adekvatno istražiti incident, kao i tvrdnja da je bio nezakonito lišen slobode, nisu bili dovoljno potkrijepljeni.

Policija je zaustavila podnositelja nakon rutinske kontrole prometa te utvrdila da nije imao potrebne dokumente. Nakon što je policija naredila podnositelju da napusti vozilo, on je odbio surađivati, što je rezultiralo njegovim nasilnim izbacivanjem iz automobila. Liječnički nalazi sugeriraju da su ozljede podnositelja bile površinske, što podržava verziju događaja koju je predstavila policija.

Također, Sud je primijetio da je podnositelj zadržan u policijskoj postaji unutar zakonskih okvira od šest sati, zaključivši da je lišenje slobode bilo u skladu s relevantnim propisima.

Stoga je Sud odbacio prigovore podnositelja kao očito neutemeljene u skladu s Konvencijom o ljudskim pravima. Tako da u ovom slučaju odvjetnik nije uspio svojim znanjem i iskustvom izbjeći postupanje policije.

Slična pitanja

3 odgovora 286 👀
2 odgovora 669 👀
2 odgovora 452 👀
1 odgovor 368 👀
1 odgovor 16.5k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...