212 pregleda
Tomislav Gatara u rubrici Posao od Tomislav Gatara [Superaktivan] (3.2k bodova)
zaključano od Tomislav Gatara
Što biste odgovorili na ovo pitanje kod sljedećeg razgovora za posao - što vam je važnije - novac ili zadovoljstvo poslom?
Odgovaranje zaključano uz napomenu: Dobio sam odgovor. Hvala.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić [Megaktivan] (11.1k bodova)
odabran od Tomislav Gatara
 
Najbolji odgovor
Zadovoljstvo poslom . Novci jesu bitni ali ako imam izbora volia bi bit i zadovoljan sa poslom pa i za manju zaradu. Ipak na tom poslu ces provest trecinu svog zivota, a sta ce ti nekoliko stotina kuna vise ako si stalno frustriran.

Ovde je vec pitanje omjera frustracije poslom i zaradenog novca, ali opet sta god radia provest ces na poslu 8 sati dnevno a to ti je trecina tvog dana, jos ako uzmes u obzir spavanje i ostalo izgubljeno vrime vise provedes na poslu nego ziveci zivot, tako da ako si frustriran sa poslom prakticki si stalno frustriran.
+6 glasa
Buket Buketić od Buket Buketić [Superaktivan] (4.9k bodova)

Pozdrav!

Ako bih trebala birati, svakako zadovoljstvo poslom. Zarada je bitna, ali ako je radno okruženje zdravo, takvo radno okruženje potiče zaposlenike na veću produktivnost i angažiranost oko posla i sa lakoćom bi se dolazilo do profita i do promaknuća u tvrtki. Uostalom na kraju nezdrava radna okolina može dovesti do psihičkoga oboljenja i na kraju i tu veću zaradu koja bi možda bila ostvarena na takvom poslu se potroši na doktore i kojekakva lječenja.

Sve je nekako dvosjekli mač haha

+6 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (54.8k bodova)

Iskreno mogu reći da mi je zadovoljstvo poslom važniji kriterij u odnosu na visinu mjesečnih primanja. 

Ipak, smatram da je balans između uloženog truda u posao i dobivene plaće za taj rad najbolja opcija. Iako nezadovoljstvo poslom svakako dovodi do frustracije, a odlazak na posao postaje stresnim, vjerujem da je i suprotni scenarij jednako stresan i frustrirajući. Naime, da sam na radnom mjestu oduševljena kolektivom s kojim timski surađujem, da radim posao za koji sam se obrazovala na fakultetu i da je sve ostalo u redu, a dobivam minimalnu plaću kojom ne mogu svojoj obitelji i sebi osigurati osnovne životne standarde, znam da bih bila nesretna i frustrirana. 

Slična pitanja

1 odgovor 315 pregleda
1 odgovor 147 pregleda
1 odgovor 246 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...