560 pregleda
Dora Biškup u rubrici Zdravlje i medicina od Dora Biškup [Superaktivan] (1.1k bodova)
tagovi uređeni od Znatko
Zanima me gdje mogu saznati udio tjelesne masnoće, tj body fat? Mjerenje kaliperom mi je previše neprecizna metoda, htjela bih čak napraviti cijelu analizu sastava tijela, sa udjelom koštane mase, mišićne mase, vode i bazalnim metabolizmom, ali sve što pronalazim su nutricionistički centri gdje to košta 100-150 kn. Postoji li mjesto gdje to manje košta ili gdje bih to čak besplatno mogla saznati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Buket Buketić od Buket Buketić [Superaktivan] (5.0k bodova)

Pozdrav!

Za informaciju postotka tjelesne masnoće  može se otići odraditi kompletna analiza tjelesnog sastava u jednu od klinika u Zagrebu. Takva analiza daje rezultate za ukupnu tjelesnu težinu (kg), indeks tjelesne mase (BMI), masnog tkiva u tijelu (%), vode u tijelu (%), mišićne mase (kg), mase kostiju (kg), bazalnog metabolizma (kcal/dan), aktivnog metabolizma (kcal/dan). Većina tih klinika koje obavljaju ovakve analize tjelesnog sastava, daju opcije savjetovanja i vođenja kroz program poboljšavanja rezultata.

Što se tiče besplatne analize, sjećam se da sam nedavno vidjela da Herbalife centar (oni su tada održavali treninge negdje u okrugu Bundek Centra) davali tu mogućnost analize tjelesnog sastava. Možda pokušati stupiti u kontakt sa jednim od njihovih predstavnika i dalje se informirati. Nadam se da sam uspjela bar malo pomoći (:

Druga opcija, vjerojatno manje pouzdana ali ne i loša, bi bila izračun tjelesne masnoće koju možete napraviti i sami! (:

Mnogi fitness site-ovi nude upute kako doći do postotka tjelesne masnoće. Niže ću dati link za jedan od alata koji mogu poslužiti.

KALKULATOR TJELESNE MASNOĆE

 

Ivan Gačić 10.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova) Koju hranu jesti kad je povišen kolesterol?
Zoran Jurić 10.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova) Što ne jesti kad je kolesterol povećan?

Slična pitanja

2 odgovora 144 pregleda
2 odgovora 184 pregleda
1 odgovor 168 pregleda
1 odgovor 148 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...