Dora Biškup u rubrici Zdravlje i medicina od
tagovi uređeni od Znatko
Zanima me gdje mogu saznati udio tjelesne masnoće, tj body fat? Mjerenje kaliperom mi je previše neprecizna metoda, htjela bih čak napraviti cijelu analizu sastava tijela, sa udjelom koštane mase, mišićne mase, vode i bazalnim metabolizmom, ali sve što pronalazim su nutricionistički centri gdje to košta 100-150 kn. Postoji li mjesto gdje to manje košta ili gdje bih to čak besplatno mogla saznati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

0 glasa
Arya Oberoj od

Pozdrav!

Za informaciju postotka tjelesne masnoće  može se otići odraditi kompletna analiza tjelesnog sastava u jednu od klinika u Zagrebu. Takva analiza daje rezultate za ukupnu tjelesnu težinu (kg), indeks tjelesne mase (BMI), masnog tkiva u tijelu (%), vode u tijelu (%), mišićne mase (kg), mase kostiju (kg), bazalnog metabolizma (kcal/dan), aktivnog metabolizma (kcal/dan). Većina tih klinika koje obavljaju ovakve analize tjelesnog sastava, daju opcije savjetovanja i vođenja kroz program poboljšavanja rezultata.

Što se tiče besplatne analize, sjećam se da sam nedavno vidjela da Herbalife centar (oni su tada održavali treninge negdje u okrugu Bundek Centra) davali tu mogućnost analize tjelesnog sastava. Možda pokušati stupiti u kontakt sa jednim od njihovih predstavnika i dalje se informirati. Nadam se da sam uspjela bar malo pomoći (:

Druga opcija, vjerojatno manje pouzdana ali ne i loša, bi bila izračun tjelesne masnoće koju možete napraviti i sami! (:

Mnogi fitness site-ovi nude upute kako doći do postotka tjelesne masnoće. Niže ću dati link za jedan od alata koji mogu poslužiti.

KALKULATOR TJELESNE MASNOĆE

 

Slična pitanja

1 odgovor 481 👀
2 odgovora 602 👀
Ivan Gačić 10.09.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Ivan Gačić
2 odgovora 431 👀
Ivana Basar 17.09.2020. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Ivana Basar
1 odgovor 647 👀
4 odgovora 554 👀
4 odgovora 522 👀
1 odgovor 662 👀
2 odgovora 295 👀
3 odgovora 294 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...