Ivana Basar u rubrici Osobni razvoj od Ivana Basar
promjena rubrike od Znatko

Kako izaći iz sna u stanju paralize - istovremeno si budan i sanjaš, međutim ne možeš se pomaknuti i stanje može trajati više sati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Znatkica
 
Najbolji odgovor
Paraliza sna je neugodan fenomen u kojem je um budan, a tijelo nepokretno, no to je stanje koje je trenutno i prolazno.

Izbjegavajući masne obroke prije spavanja, redovitim vježbanjem (ali ne neposredno prije spavanja) i boravkom u prirodi, boravljenjem u mirnoj i ugodnoj prostoriji, buđenjem i odlaženjem na spavanje otprilike u isto vrijeme te izbjegavajući alkohol, cigarete i kavu moguće je pomoći samom sebi, ukoliko je već prije došlo do paralize sna. Smanjenje anksioznosti i stresa u svakodnevnom životu smanjuje šanse za doživljavanjem ovog stanja.

Upiranjem energije i ulaganjem izrazito puno truda, osoba se može pokušati koncentrirati, odnosno usredotočiti na vlastite noge i pokušati pomaknuti nožne prste. Postoji šansa da se na taj način skrati trajanje paralize sna.
+1 glas
Arnela Abadžija od Arnela Abadžija
Kad se zadesis u tom stanju izlaza nema dok samo ne prestane. Jer si u nemogućnosti ikog dozvati, vikati, pomaknuti se. Mozes samo da gledas te strasne stvari oko sebe i to traje oko nekoliko sekundi a najduže cini mi se 2 ili 3 minute.

Većina ljekara je ispitivanjem ustanovilo da do toga dolazi zbog toga što se mozak prije aktivira nego ostatak tijela. Jer dok spavamo tijelo se ukoci. Kad se ne bi ukocilo prema onome sto sanjamo nema odakle ne bi pali. Skoro nitko ziv ne bi ostao.

To je pokazatelj da smo poremetili ritam spavanja i da ne odmaramo tijelo koliko bi trebali. Jer sve ima svoju rutinu i ne trpi izlazak iz uobičajenog ritma.

Mozemo prevenirat liječenjem nesanice, redovitim odlaskom na spavanje svaki put u približno isto doba, opustanjem pred spavanje, nestresiranjem i nerazmisljanjem o lošem naročito pred spavanje jer mozak je taj koji ce se htjet aktivirati i pronalazi resenja a tijelu je potreban odmor pa neće biti istovremeni ritam u budjenju

Slična pitanja

2 odgovora 263 👀
3 odgovora 279 👀
2 odgovora 384 👀
3 odgovora 291 👀
Ivana Basar 18.09.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana Basar
1 odgovor 248 👀
3 odgovora 287 👀
2 odgovora 264 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...