458 pregleda
Mia Marijanović u rubrici Odnosi i veze od Mia Marijanović

Kako mogu znati da li ja dajem li ili previše ili premalo u sadašnjem ljubavnom odnosu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+2 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
Morate znati da je svaki ljubavni odnos različit. Neki odnosi funkcioniraju bolje kada su osobe cijelo vrijeme zajedno, neki odnosi kada je osobe ne viđaju toliko često, u nekim odnosima postoji više  'slobode', a u nekima ne. Neki se odnosi osnivaju na prijateljstvu, a neki odmah pređu u vezu.

Jedino što je pravilno i zajedničko je onaj osjećaj iznutra. Onaj osjećaj instinkta koji nam može reći je li ovo pravilno ili nije. Ponekad pomislimo da dajemo dovoljno u vezi, a realnost je zapravo drugačija. Ako nas partner stalno mora tražiti neke stvari te tražiti od nas pažnju i ljubav, onda sa sigurnošću možemo znati da dajemo svom partneru premalo.

Isto tako, ako mi sami navedeno moramo tražiti od partnera, onda nama partner ne daje dovoljno, odnosno ne trudi se za nas. Naravno, postoje periodi kada jedna strana daje više, a druga daje manje, ali nakon svega bi trebala pažnja i trud biti jedna s obje strane.

Ukoliko komunikacija ne pomogne ovdje i partner nam i dalje ne daje dovoljno, to jest ne pokazuje želju i trud za nama, vrijeme je da razmislimo koji su nam uopće ciljevi s takvom osobom.
+2 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić
odabran od Mia Marijanović
 
Najbolji odgovor

Na pitanje daje li osoba previše ili premalo u vezi ne postoji univerzalan odgovor. Sve ovisi o osobama o kojima se radi i što one očekuju od svog partnera. Svaka osoba ima drugačija očekivanja od partnera i veze. Osobe koje žele imati savršenu vezu teže tome da se daju 100% u odnosu, dok oni za koje je to samo prolazna veza daju jako malo sebe. Najvažnije je slušati što partner želi od tebe. Bitno je razgovarati s partnerom o njegovim očekivanjima. Bitno je da se oboje slože i da se oboje jednako trude u vezi. 

Veza nije dobra ako se jedna osoba trudi maksimalno, a druga minimalno. Takve veze najčešće na kraju završe prekidom jer jedna osoba bude povrijeđena. Osoba koja se u potpunosti trudi u većini slučajeva završi povrijeđeno i ostavljeno jer je imala prevelika očekivanja. Zato je bitno vidjeti dali je to zaista veza kakvu ona želi. Treba dobro razmisliti i odlučiti dali smatra da se partner dovoljno trudi. Bitno je vidjeti i sebe, trudimo li se mi dovoljno ili se ne trudimo. Isto kako ne želimo da se prema nama netko odnosi tek tako, to ne želimo ni mi drugima. Bitno je razmisliti dali je trenutni ljubavni odnos ono što ti želiš i očekuješ, te jesi li zadovoljna partnerovim ponašanjem. 

+1 glas
Sara Adžić od Sara Adžić
To je pitanje na koje ne postoji jednostavan odgovor i koje se svatko od nas sa vremena na vrijeme zapita. U ljubavnim odnosima često dolazi do trenutka kada netko daje 70%, a netko 30%. Postotak uloženog truda bi se trebao izmjenjivati i u konačnici obje osobe bi trebale jednako ulagati u odnos. To ćete najbolje doznati da pitate partnera kako se osjeća u vezi. Ako vidite da se partner trudi oko vas i daje vam neke male znakove pažnje, umjesto da to "podrazumijevate", pokažite malo zahvalnosti. U slučaju da imate osjećaj da ste vi ta osoba koja stalno potiče razvoj događaja u vezi ili ih obasipate znakovima pažnje, malo smanjite intenzitet brige i vidite hoće li to vaš partner primjetiti. U slučaju da primjeti, shvatit ćete da možda i jeste ulagali dosta truda, ali da on nije prošao nezamijećeno.

Slična pitanja

3 odgovora
2 odgovora
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Sandra Vukov
1 odgovor
Ivan Gačić 19.10.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Ivan Gačić
4 odgovora
3 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...