826 pregleda
Michelle Koprivnjak u rubrici Hrana i piće od Michelle Koprivnjak
zaključano od Znatko
Što mislite o stavljanju ananasa na pizzu? Jeste li za ili protiv? Jeste li probali pizzu s ananasom i koji su vaši dojmovi?
Odgovaranje zaključano uz napomenu: Osobni odgovori nisu zanimljivi javnosti.
Ivan Gačić od Ivan Gačić
Dobro pitanje. Mislim da tu kombinaciju ima skoro svaka pizzeria u ZG i na Jadranu, ali ne znam nikoga da ju je ikada naručio. Barem ja i ljudi koje znam nisu ni pomišljali naručiti pizzu s ananasom.
Darko Međimurec od Darko Međimurec
Šteta što ne mogu više pisati odgovore ovdje. Ali moram reći da sam ju upravo naručio i to zbog ovog pitanja - PO PRVI PUT U ŽIVOTU!!! Hahaha! Ali ozbiljno. Javim ovdje dojmove...

4 odgovor(a)

+3 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović
odabran od Michelle Koprivnjak
 
Najbolji odgovor

Pizza s ananasom, odnosno Havajska pizza, potaknula je toliko diskusija da je u nekim zemljama gotovo došlo do toga da je se zabrani.

Osobno ju nisam probala, niti bih se upustila u isprobavanje takve neobične kombinacije. Iako volim raznu hranu i kombinacije te volim isprobavati nove nemirnice i recepte, ako mi nešto ne zvuči ukusno, obično se ispostavi da mi uistinu ni nije.

Što se tiče ove pizze (ako izuzmem svoj ukus), nemam ništa protiv toga ako se nekome svidjela. Svatko ima različit ukus u hranu kao i u sve drugo u životu pa ne vidim razlog zašto bih osuđivala ako netko voli jesti pizzu s ananasom. Možda se nekome ne bi svidjele ni kombinacije koje se meni sviđaju.

+2 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Apsolutno ne podržavam takvu pizzu jer sos od pizze, sir i šunka ne idu s ananasom zajedno jer to u želudcu ne prolazi. Pogotovo u peći podgrijano jer ananas se jede samo sirov!  

Takvu vrstu pizze jedu amerikanci koji jedu sve i u njihovoj kulturi je to sasvim uobičajeno.

.Izvorno talijani ne bi podržavaju takvu vrstu pizze. Govorim iz perspektive osobe koja ima pizzeriju i čiji je roditelj bio prvak svijeta maestro pizzaioli u Italiji,masterchef. U Hrvatskoj pizza nije pizza jer se ne koriste određene vrste sira i tijesta, nema takve prethodne pripreme tijesta i pizza mora biti jako tanke strukture, kamoli da se još stavlja ananas na nju. Moj osobni dojam je da u svinjogojstvu, životinje više biraju što će im proći kroz zeludac.
+1 glas
Karla Jurišić od Karla Jurišić
Osobno nisam probala ovaj oblik pizze, no nemam ništa protiv takvih egzotičnih kombinacija. Također ne znam nikoga tko je ovu pizzu naručivao u Hrvatskoj. To je vjerojatno zbog toga što se nije dovoljno oglašavala te ljudima nije prvi izbor, s obzirom na predrasude o okusu.

Ne vidim razlog zašto ljude ljuti ova ideja jer, ako se nekome ne sviđa, ne moraju ju naručivati. Nikada nikoga konobar nije natjerao osobu da naruči ovu pizzu, tako da nema razloga ljutnji i protivljenju.

Vjerujem da ću isprobati ovu zanimljivu kombinaciju u budućnosti i vidjeti paše li mi osobno ili ne. Ako mi neće pasati, neću ju više naručivati.
0 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
Iako volim egzotične kombinacije, ananas na pizzi nikako mi ne odgovara. Nekoliko sam puta ponovno pružila priliku ananasu i pizzi, no mišljenje mi se nije promijenilo. Štoviše, svakog bi puta još više požalila što sam je ponovno isprobala. :D Isprobala sam pizze s cijelim kolutovima ananasa i sa sitnijim, jedva primjetnim komadićima, no ovo voće samo uništi rapsodiju okusa koju preostali sastojci pizze pružaju. Ne podržavam kombinacije voća i mesa pa mi vjerojatno Havajska pizza ne odgovara.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Lovro Gorup 30.10.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Lovro Gorup
2 odgovora
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...