188 pregleda
Sandra Vukov u rubrici Hrana i piće od Sandra Vukov (9.6k bodova)
Što mislite o emisiji Život na vagi? Da li je to kvalitetno mršavljenje i da li će se oni nakon toga vratiti u prvobitno stanje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić (14.1k bodova)

Prvenstveno je super što emisija kandidatima nudi mogućnost mršavljenja. Gledajući razne prijašnje kandidate promjene su i više nego vidljive. Kandidati svake godine skidaju velik broj kilograma. Neki od njih se naravno vrate starim navikama, no neki su nastavili brinuti se o svome zdravlju i ostali su mršavi. Neki su danas čak i treneri.

Također su svi kandidati u showu podvrgnuti liječničkim pregledima, svi su prije ulaska u show bili na pregledu, te nije ušao nitko za koga se smatralo da su lošega zdravlja. Isto tako tijekom cijelog snimanja i procesa skidanja kilograma kandidati su pod promatranjem od strane liječnika. Što se moglo vidjeti i ove godine gdje je jedna kandidatkinja ušla kao zdrava, no zbog sveg opterećenja skidanja kilograma su zdravstvene tegobe došle na vidjelo te je morala napustiti show. To se naravno događa zato jer je godinama imala prekomjernu težinu i nije ni uspjela primijetiti da ima određenih zdravstvenih problema. No zahvaljujući liječnicima kod nje je uočen problem, te je poslana kući na liječenje.

Odlično je što svi kandidati imaju priliku usvojiti nove navike zdrave prehrane, dakle svi su pod promatranjem nutricionista. Imaju posebno napisane jelovnike kojih se pridržavaju. Isprobavaju raznu zdravu hranu za koju do tada nisu ni znali. Sve je to super jer to znanje mogu primjenjivati i prilikom izlaska iz showa. Te na taj način i nakon showa mogu se nastaviti hraniti kvalitetno i zdravo, a ne gladovati u pokušaju skidanja kila.

Osobno mi je super i činjenica da ih treneri tjeraju skinuti što više kila dok su unutar showa. Jer svi znaju da kada ga napuste neće se moći posvetiti isključivo skidanju kilograma niti će imati toliku pažnju trenera, nutricionista i doktora.

Također su i tu izazovi koji im pomažu da pređu neke svoje granice sigurnosti kojima se osjećaju sigurno. Na taj način se oslobađaju negativne energije i počinju vjerovati u sebe. A na taj način pomažu i drugim ludima koji ih gledaju da se pokrenu i krenu skidati svoj višak kilograma. 

+4 glasa
Lucija Vlaović od Lucija Vlaović (8.2k bodova)
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor
Kod emisije mi se sviđa što produkcija omogućuje kandidatima da se potpuno posvete sebi i mršavljenju. Osim što im pomažu skinuti kile, uče ih zdravijoj prehrani, usađuju im naviku za tjelesnu aktivnost što i daje odgovor na pitanje hoće li vratiti kile koje su izgubili u emisiji? Ako zadrže prehrambene navike i navike ćeste tjelesne aktivnosti (ili ih u blažoj mjeri primjenjuju u svakodnevnom životu), ne samo da neće vratiti izgubljene kilograme, nego će i izgubiti onaj 'višak' koji nisu uspjeli srediti u emisiji.

Naravno, problem se javlja kod kandidata koji ispadnu vrlo rano. Postavlja se pitanje koliko su oni zapravo naučili i koliko su uspjeli steći neke zdrave navike, nerijetko se pokaže da su to kandidati koji su nakon što su ispali iz showa skinuli najmanje kilograma. Drugi problem, a ovo je moje osobno mišljenje iz viđenoga na televiziji jer nisam kineziolog, je to što ljude koji se u velikoj većini (čast izuzecima) cijeli život nisu pretjerano kretali niti se bavili fizičkim aktivnostima odmah bacaju u treninge visokog intenziteta pa su nerijetke i ozlijede, nesvjestice i povraćanje usred treninga. Mislim da su takvi intenzivni treninzi manje za njihovo dobro, a više za postizanje brzih i 'šokantnih' rezultata na vagi. Zar ne bi za njih bilo zdravije da ih se polagano navikava na sve intenzivinije treninge? Zbog toga bi možda bilo bolje da uopće nema ispadanja ili da se ispadanje odgodi prvih nekoliko ciklusa.

Ima tu još stvari koje su mi pomalo upitne, poput nekih izazova, ali mislim da je to više do mene nego do kvalitete emisije. Ono što je sigurno da je ta emisija pokazala da u Hrvatskoj imamo veliki problem s pretilošću i potaknula barem mali dio ljudi da se odluče na promjene. Što je samo po sebi postignuće. Posebno mi je drago da su neke 'edukacije' koje su istručnjaci mali s kandidatima gotovo u cijelosti prikazali na televiziji pa tako svi gledatelji imaju priliku naučiti nešto što prije možda i nisu znali.

Slična pitanja

4 odgovora
Mihaela Blažeka 03.11.2020. pitanje u rubrici Zabava od Mihaela Blažeka (20.1k bodova)
1 odgovor
Zoran Jurić 10.08.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Zoran Jurić (7.3k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Ivan Gačić 26.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić (7.2k bodova)
Znatko medijski pokriva

Zagreb, 29. i 30.11. 2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

GAME CHANGERPrva poslovna gaming i metaverse konferencija

Zagreb, 01.12.2022.

KOTIZACIJE
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.6k pitanja

15.0k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...