Ana Pilato u rubrici Poslovanje od

Svjedoci smo danas čestih primjena poznatih teorija upravljanja iz 40-tih i 50-tih godina. Koliko je znanost o upravljanju (engl. management) napredovala u međuvremenu i koja su danas posljednje i najmodernije teorije upravljanja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Velimir Srića od
odabran od Ana Pilato
 
Najbolji odgovor

Glavni smisao upravljanja je ostvarenje organizacijskih ciljeva. Da bi ih postigli, tradicionalni menadžeri koristili su se idejama i teorijama koje su objašnjavale funkcioniranje hijerarhijske organizacije i ostvarenje njenih ciljeva kroz procese planiranja, kontrole, odlučivanja i vođenja ljudi. Moderne teorije upravljanja u prvi plan stavljaju ideje kao što su društvena odgovornost, poslovna etika, delegiranje, motiviranje, dobra komunikacija, upravljanje promjenama i stresom, razvoj ljudskog kapitala i digitalna transformacija. Nekad su menadžeri trebali dobro poznavati djelatnost kojom upravljaju, danas im je glavni alat emotivna inteligencija, odnosno samopouzdanje, samokontrola, samomotivacija i empatija.

Prof. dr. Velimir Srića; www.velimirsrica.com; LinkedIn blog; Facebook page

Znatkica od
Za one koje zanima, pronašla sam na Znatku savjete i kako postati bolji oko empatije (koja se spominje u ovom odgovoru): https://znatko.com/10673/kako-mogu-postati-bolji-empat

Slična pitanja

1 odgovor 172 👀
1 odgovor 379 👀
1 odgovor 172 👀
1 odgovor 259 👀
2 odgovora 357 👀
Nino Marić 19.07.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Nino Marić
1 odgovor 156 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...