u rubrici Web Marketing od

Što je SEO - za digitalni marketing? Što znači SEO i čemu služi SEO?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+27 glasa
Ivan Bilić od
odabran od Znatko
 
Najbolji odgovor
"Search Engine Optimization (SEO) ili optimizacija web stranica za tražilice ili pretraživače je dio internet marketinga koji se bavi pozicioniranjem web stranica na tražilicama na ključne riječi koje najviše odgovaraju sadržaju stranica. Cilj optimizacije je povećanje ciljane posjećenosti web stranica sa tražilica čime se i povećava broj kontakata ili direktna prodaja. Svjetske statistike i istraživanja su pokazala da gotovo 90% svih posjetitelja prosjećnih web stranica upravo dolazi sa tražilica. Također ukoliko uzmete u obzir da je jedini, najlakši i najbrži način pronaći neku informaciju na internetu koristeći tražilice shvatit ćete potencijal što znači biti prisutan na tražilicama. Tražilice su najkvalitetniji izvor ciljane posjećenosti na internetu, a ciljana posjećenost je ključ uspjeha svakog weba."
 
Definicija je preuzeta od gosp. Brune Šarića, domaćeg SEO majstora,
sa njegove poznate web stranice www.SEO.hr,
a objavljena na stranicama konferencije Web::Strategija III - SEO je oko nas.
+24 glasa
Saša Stanković od
SEO - Search Engine Optimization je proces optimizacije internet stranice, tj. sadržaja stranice kako bi se što bolje pozicionirao na SERPu (Search Engine Results Page - stranica sa rezultatima pretrage).

SEO nije plugin za neki CMS ili nešto što se jednom napravi pa smo gotovi - to je posao koji zahtjeva puno vremena, analize i strpljenja, a ponajviše razumjevanja s obzirom da rezultate nekada treba čekati i mjesecima (a nekada se rezultati vide i vrlo brzo).
+21 glasa
Robert Mali od

Što je cilj SEO-a?

Search engine optimization (SEO) je tehnika korištenja tražilica za privlačenje posjetitelja na Vašu stranicu. Cilj SEO optimizacije je napraviti internet stranicu koja je maksimalno kompatibilna sa search engine-om (tražilicom). Kao rezultat te optimizacije, internet stranica postiže višu poziciju u rezultatima pretrage za određenu ključnu riječ.

Što znači rangiranje na tražilici?

Što je stranica više rangirana na tražilici (među prvim razultatima pretrage) – to je više posjećena i donosi više klijenata. Najviše su posjećene stranice koje se nalaze na prvih 5 ili na prvih 10 pozicija. Ako se npr. Vaša stranica nalazi na 30-oj poziciji na ljestvici tražilice – u praksi kao da i niste na internetu i nitko Vam neće posjetiti stranicu.

Zašto je SEO važan?

SEO optimizacija pomaže privući posjetitelje na stranicu i to besplatno, pa se ne treba plaćati za oglašavanje (kao što su to Google AdWords oglasi i slični servisi). Korisnici puno više vjeruju prirodnim rezultatima pretraživanja na tražilicama nego plaćenim oglasima i bannerima. Stoga je ovakav vid privlačenja posjetitelja puno učinkovitiji.

Kako biti prvi na tražilicama?

Dostizanje prvih pozicija na tražilici za popularne ključne riječi je dugotrajni i složeni proces, ali je i dugoročno isplativ jer konstantno privlači nove posjetitelje i potencijalne klijente.

+17 glasa
Zvonimir Crnković od
SEO je sve što možete učiniti da bi vaš web bio što bolje pozicioniran, ispravan, brz, posjećen . . .
Znatko od
Napisati "...sve što možete učiniti...", a ne napisati do kraja rečenicu koja završava sa tri točkice znači da je odgovor nepotpun i površan, te kao takav - nije odgovor.‌
Zvonimir Crnković od
******* po odgovorima i isprazni komentari na date odgovore su gubljenje vremena i obična provokacija, to možeš raditi i na jutarnjem ili nekom jadnijem portalu kroz komentare, a SEO je uistinu . . . "Sve što možete napraviti da bi vaš web bio bolji."‌
Znatko od
Maknuti su svi flagovi i sa odgovora i sa pitanja jer Vam je web-zajednica na Znatku do sada dala +3 boda. Moje isprike. Poštujem volju večine. :)
–9 glasa
Lara T. od

Da bi znali o SEO što trebate znati o PageRank i to je importance.PageRank mjera je na web-stranici je importance.Search motori poput Google popravlja čin za svaku web stranice na temelju ključnih riječi u nazivu domene , sadržaj , dizajn web stranica, TLD , starosti domene , broj posjetitelja , nosivosti etc.The Internet je korisnik ići u tražilicu prije donošenja web site.When netko vrsteproizvoda u tražilicu , a ako naše web stranice nalazi se na popisu na vrhu tih rezultata , oni mogu posjetiti našu stranicu i šanse su tu da bi postali naš customer.So da postignudobar PageRank će biticilj za sve web stranice / blogs.PageRank kreće se od 0 do 10.The više rang u tražilicamaviše koristan za vas .
Sada , postoje mnoge tehnike za poboljšanje PageRank kao dobre kvalitete u site / blog , redovite obnove , da se međusobno povezuju postovima , dobar web dizajn i neprekidnog rada , društvenih medija , affiliate marketing i sl. i SEO je jedan takav technique.It koristi različitim tehnikama kao što je običaj od drugih ključnih riječi , kreiranje mapa , podnošenje tražilice etc.Through takav pravni postupak se može dobiti željeni web prisutnost . <br /> style="" faktora koji Google smatra su ključne riječi u URL , naslov, tekst , starost domene , Broj posjetitelja etc.It stalno ažuriranje faktori za rangiranje stranica . Tvrtke koje pružaju SEO treba ažurirati accordingly.If smo dobili usluge od takvog dotične tvrtke onda svakako može napraviti SEO biti effective.I koristili SEV (vidljivost Search Engine ) iz XnYnZ.com jer pružaju ključnu riječ i predložio teme , pošaljete stranice na više od 100 tražilicama, a također pružaju izvješća koji je na kraju poboljšana moj website promet ....

Slična pitanja

2 odgovora 487 👀
3 odgovora 1.1k 👀
Marina Baričanec 12.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od Marina Baričanec
2 odgovora 427 👀
Marko Radić 02.02.2016. pitanje u rubrici Web Marketing od Marko Radić
2 odgovora 1.2k 👀
Zoran Jurić 13.05.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
2 odgovora 426 👀
4 odgovora 469 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...