Što je to SEO?

436 pogleda
pitano 11.12.2013. u kategoriji Web Primjena od korisnika i_mark
Clyde Lee commented 09.10.2017. od korisnika Clyde Lee Početnik (40 bodova)
www.keywordcell.com
www.seterms.com
www.seotoolnet.com
www.seodiving.com
www.seodreaming.com

5 odgovor(a)

+11 glasova
Saša Stanković odgovoreno 11.12.2013. od korisnika Saša Stanković Aktivan (924 bodova)
SEO - Search Engine Optimization je proces optimizacije internet stranice, tj. sadržaja stranice kako bi se što bolje pozicionirao na SERPu (Search Engine Results Page - stranica sa rezultatima pretrage).

SEO nije plugin za neki CMS ili nešto što se jednom napravi pa smo gotovi - to je posao koji zahtjeva puno vremena, analize i strpljenja, a ponajviše razumjevanja s obzirom da rezultate nekada treba čekati i mjesecima (a nekada se rezultati vide i vrlo brzo).
+12 glasova
Ivanhoe M. odgovoreno 14.12.2013. od korisnika Ivanhoe M. Superaktivan (6,004 bodova)
selected 16.12.2013. od korisnika Znatko
 
Najbolji odgovor
"Search Engine Optimization (SEO) ili optimizacija web stranica za tražilice ili pretraživače je dio internet marketinga koji se bavi pozicioniranjem web stranica na tražilicama na ključne riječi koje najviše odgovaraju sadržaju stranica. Cilj optimizacije je povećanje ciljane posjećenosti web stranica sa tražilica čime se i povećava broj kontakata ili direktna prodaja. Svjetske statistike i istraživanja su pokazala da gotovo 90% svih posjetitelja prosjećnih web stranica upravo dolazi sa tražilica. Također ukoliko uzmete u obzir da je jedini, najlakši i najbrži način pronaći neku informaciju na internetu koristeći tražilice shvatit ćete potencijal što znači biti prisutan na tražilicama. Tražilice su najkvalitetniji izvor ciljane posjećenosti na internetu, a ciljana posjećenost je ključ uspjeha svakog weba."
 
Definicija je preuzeta od gosp. Brune Šarića, domaćeg SEO majstora,
sa njegove poznate web stranice www.SEO.hr,
a objavljena na stranicama konferencije Web::Strategija III - SEO je oko nas.
Marinko Zadro pitano 08.04.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,250 bodova) Zašto je kvaliteta izrade web stranica važna za poziciju unutar rezultata pretrage?
+5 glasova
Zvonimir Crnković odgovoreno 04.01.2014. od korisnika Zvonimir Crnković Aktivan (145 bodova)
SEO je sve što možete učiniti da bi vaš web bio što bolje pozicioniran, ispravan, brz, posjećen . . .
Znatko commented 06.01.2014. od korisnika Znatko Aktivan (900 bodova)
Napisati "...sve što možete učiniti...", a ne napisati do kraja rečenicu koja završava sa tri točkice znači da je odgovor nepotpun i površan, te kao takav - nije odgovor.
Zvonimir Crnković commented 06.01.2014. od korisnika Zvonimir Crnković Aktivan (145 bodova)
******* po odgovorima i isprazni komentari na date odgovore su gubljenje vremena i obična ***********, to možeš raditi i na jutarnjem ili nekom jadnijem portalu kroz komentare, a SEO je uistinu . . . "Sve što možete napraviti da bi vaš web bio bolji."
Znatko commented 30.06.2014. od korisnika Znatko Aktivan (900 bodova)
Maknuti su svi flagovi i sa odgovora i sa pitanja jer Vam je web-zajednica na Znatku do sada dala +3 boda. Moje isprike. Poštujem volju večine. :)
–9 glasova
language odgovoreno 06.01.2014. od korisnika language Početnik (12 bodova)

Da bi znali o SEO što trebate znati o PageRank i to je importance.PageRank mjera je na web-stranici je importance.Search motori poput Google popravlja čin za svaku web stranice na temelju ključnih riječi u nazivu domene , sadržaj , dizajn web stranica, TLD , starosti domene , broj posjetitelja , nosivosti etc.The Internet je korisnik ići u tražilicu prije donošenja web site.When netko vrsteproizvoda u tražilicu , a ako naše web stranice nalazi se na popisu na vrhu tih rezultata , oni mogu posjetiti našu stranicu i šanse su tu da bi postali naš customer.So da postignudobar PageRank će biticilj za sve web stranice / blogs.PageRank kreće se od 0 do 10.The više rang u tražilicamaviše koristan za vas .
Sada , postoje mnoge tehnike za poboljšanje PageRank kao dobre kvalitete u site / blog , redovite obnove , da se međusobno povezuju postovima , dobar web dizajn i neprekidnog rada , društvenih medija , affiliate marketing i sl. i SEO je jedan takav technique.It koristi različitim tehnikama kao što je običaj od drugih ključnih riječi , kreiranje mapa , podnošenje tražilice etc.Through takav pravni postupak se može dobiti željeni web prisutnost . <br /> style="" faktora koji Google smatra su ključne riječi u URL , naslov, tekst , starost domene , Broj posjetitelja etc.It stalno ažuriranje faktori za rangiranje stranica . Tvrtke koje pružaju SEO treba ažurirati accordingly.If smo dobili usluge od takvog dotične tvrtke onda svakako može napraviti SEO biti effective.I koristili SEV (vidljivost Search Engine ) iz XnYnZ.com jer pružaju ključnu riječ i predložio teme , pošaljete stranice na više od 100 tražilicama, a također pružaju izvješća koji je na kraju poboljšana moj website promet ....

+7 glasova
Dimitrije-Vuk Veličković odgovoreno 13.04.2014. od korisnika Dimitrije-Vuk Veličković Superaktivan (4,949 bodova)

Što je cilj SEO-a?

Search engine optimization (SEO) je tehnika korištenja tražilica za privlačenje posjetitelja na Vašu stranicu. Cilj SEO optimizacije je napraviti internet stranicu koja je maksimalno kompatibilna sa search engine-om (tražilicom). Kao rezultat te optimizacije, internet stranica postiže višu poziciju u rezultatima pretrage za određenu ključnu riječ.

Što znači rangiranje na tražilici?

Što je stranica više rangirana na tražilici (među prvim razultatima pretrage) – to je više posjećena i donosi više klijenata. Najviše su posjećene stranice koje se nalaze na prvih 5 ili na prvih 10 pozicija. Ako se npr. Vaša stranica nalazi na 30-oj poziciji na ljestvici tražilice – u praksi kao da i niste na internetu i nitko Vam neće posjetiti stranicu.

Zašto je SEO važan?

SEO optimizacija pomaže privući posjetitelje na stranicu i to besplatno, pa se ne treba plaćati za oglašavanje (kao što su to Google AdWords oglasi i slični servisi). Korisnici puno više vjeruju prirodnim rezultatima pretraživanja na tražilicama nego plaćenim oglasima i bannerima. Stoga je ovakav vid privlačenja posjetitelja puno učinkovitiji.

Kako biti prvi na tražilicama?

Dostizanje prvih pozicija na tražilici za popularne ključne riječi je dugotrajni i složeni proces, ali je i dugoročno isplativ jer konstantno privlači nove posjetitelje i potencijalne klijente.

garavuša pitano 29.04.2016. u kategoriji Web Marketing od korisnika garavuša Aktivan (783 bodova) Kako biti prvi na tražilicama?

Slična pitanja

1 odgovor 98 pogleda
Zoran pitano 26.04.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)
1 odgovor 178 pogleda
Marinko Zadro pitano 22.12.2013. u kategoriji Web Primjena od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,250 bodova)
1 odgovor 185 pogleda
2 odgovora 144 pogleda
1 odgovor 412 pogleda
Marko Radić pitano 10.06.2015. u kategoriji Web Marketing od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,499 bodova)
2 odgovora 134 pogleda
Marko Radić pitano 02.02.2016. u kategoriji Web Marketing od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,499 bodova)
3 odgovora 1,192 pogleda
1 odgovor 674 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,664 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...